Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 08:37 - Вестниците пишат...
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 248 Коментари: 0 Гласове:
0



 
 

imageв. "ДНЕВЕН ТРУД": "Алексей Петров влиза в политиката"
Алексей Петров влиза в политиката. Тази новина стана ясно, след като лидерът на РЗС Яне Янев гостува в дома на пуснатия от ареста бивш съветник в ДАНС. “Добре съм!”, обърна се към журналисти обвиненият за тартор на “Октопода” Алексей Петров. Той посрещаше почти цял ден гости в къщата си на столичната ул. “Арарат”, където е под “домашен арест”. “Алексей Петров продължава да е обществено опасен”, заяви вчера вицепремиерът Цветан Цветанов.

в. "24 ЧАСА": "Министърки и шефки да не раждат"
Казусът със странно освободената поради забременяване шефка на фонд “Земеделие” Калина Илиева е на път да освети крупна законодателна несправедливост. Така поне смята членът на комисията за защита от дискриминация Есен Фикри. По неин сигнал спецовете по равноправие ще проверяват нарушава ли трудовото законодателство правото на големите началнички в държавното управление едновременно да станат майки и да запазят поста и кариерата си. Според Есен Фикри в момента това не е възможно. “Законът не намира баланс между обществения интерес и интереса на жената, която е на висша управленска позиция”, обясни Фикри. Тя припомни, че бъдещата майка има право на 410 дни платен отпуск, като 45 от тях се вземат преди раждането. Законът не предвижда възможност този отпуск да бъде предсрочно прекратен.

в. "СТАНДАРТ": "Стара планина пълна със соя"
Саламът и кебапчето от месо вече имат ментета. Месец след като бе въведен стандартът "Стара планина", ветеринарите засякоха нелегална соя в продуктите със запазен знак. Става въпрос за карначето на "Сами-М", колбаса "Майстор Цвятко" на "Лалов и Вачев" ЕООД, кебапчето на "Унимес" АД - Монтана и в кренвиршите на "Кен". Това съобщи земеделският министър Мирослав Найденов. Фирмите, произвели ментетата, са сред най-големите на пазара. "Тежко им", избухна министърът. На нарушителите веднага ще бъдат отнети лицензите за "Стара планина". Срещу тях ще започне проверка за дейността им за години назад. Данъчните също ще влязат на ревизия в предприятията, обеща Найденов. Минути след огласяването на скандала министърът е бил заплашван по телефона. "Ще се разправим с теб", му казал един от собствениците на провинилите се фирми.

в. "НОВИНАР": "Висш митничар и строителен шеф "изгоряха" в Министерството на веселието"
Митничарското село със супер скъпи вили, една от които носи емблематичното име Министерство на веселието, край язовир „Ивайловград” взе главите на шефа на ДНСК Иван Симидчиев и на директора на митницата в Свиленград Стефан Марашев. По настояване на премиера Бойко Борисов регионалният министър Росен Плевнелиев и шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов ще освободят двамата от постовете им. Уволненията дойдоха, след като миналата седмица проверка на НАП показа, че край язовир "Ивайловград" в близост до хижа "Арда" има множество луксозни къщи, собственост на митничари, работещи на КПП „Капитан Андреево”.

в. "КЛАСА": "Започва проверка на 50 големи язовира за незаконни строежи"
Освободиха шефовете на ДНСК Иван Симидчиев и на митница Свиленград Стефан Марашев заради случая "Ивайловград"
Сформираме специална екшън група между представители на министерsтвата на околната среда и на регионалното развитие, която ще проверява незаконните постройки край всички големи 50 язовира в страната. Това обяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. На вчерашното си заседание правителството е взело решение да разшири обхвата на проверките за незаконно строителство на държавни земи.

в. "СЕГА": "Бойко Борисов: Неудобно ми е, че данъците са толкова ниски"
Премиерът забрави, че е лидер на дясна партия, и разкритикува министрите си и бизнеса, че не са съгласни с увеличението на социалните осигуровки
Премиерът Бойко Борисов вчера изненадващо насмете икономическия си екип, зачеркна със замах предизборните обещания на ГЕРБ и се отрече от голямата гордост на правителството си - ниските данъци. "Когато говорих с премиера на Унгария и с канцлера на Германия, ми беше неудобно да кажа какви данъци имаме, толкова са ниски", ядно обяснява Борисов по време на вчерашното заседание на МС. И твърди, че Европейската комисия се кани да санкционира България заради прекалено ниските данъци. Часове по-рано вицепремиерът Симеон Дянков се похвали по БНР, че канцлерът Ангела Меркел е дала висока оценка на финансовата политика на България при посещението си в София.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1033113
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930