Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 08:53 - АТАКА иска референдум против Турция в ЕС веднага
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 406 Коментари: 1 Гласове:
1



    Четвъртък, 14 Октомври 2010г. Автор: в. Атака       Вчера националистите внесоха в деловодството на НС проект за народно допитване

АТАКА поиска Народното събрание да се обяви за провеждане на референдум против членството на Турция в ЕС, след което президентът да насрочи дата. Това стана ясно вчера, когато Волен Сидеров и депутати на националистите внесоха своя проект за решение за произвеждане на допитване в деловодството на парламента. От АТАКА искат народът да отговори на въпроса "Съгласни ли сте Република Турция да се присъедини като държава-членка към Европейския съюз. "Според разпоредбите на закона национален референдум се провежда по инициатива най-малко на 48 народни представители или на не по-малко от 200 000 български граждани с избирателни права. В НС е внесена подписка, съдържаща желанието за това на над 300 000 граждани. АТАКА настоява да бъде уважена валидно заявената воля на 1/20 от българските избиратели. НС е длъжно според действащото законодателство да разгледа направеното предложение, тъй като то е съобразено с нормите на закона", пише в мотивите на националистите.
Волен Сидеров обясни пред журналисти, че инициативният комитет ВМРО-СКАТ, провел подписката, е измамил включилите се в нея 330 000 българи. "Каракачанов се срещна с ръководството на парламента и на практика се съгласи референдумът да се отложи за неясно кога", поясни националистът. Припомняме, че Красимир Каракачанов прие, ако бъде одобрено от парламента, допитването да не бъде проведено в двумесечен срок, а когато дойде време за ратификация на членството на Турция в ЕС от Народното събрание, което може да стане и след 10 г.
"АТАКА не е съгласна с това. Настояваме този референдум да се проведе сега и той да не е свързан с ратификацията, която ще е незнайно кога. Хората вече са се произнесли. Има ги събраните подписи - сред тях са и тези на депутатите на АТАКА. Ако трябва, ще продължим да събираме още подписи. Инициативният комитет явно се е оттеглил", отсече Сидеров.
Той напомни, че темата срещу членството на Турция в ЕС е една от основните за АТАКА и е заложена в принципите на партията от самото й създаване. "Спомнете си митинга на 3 март м. г., това беше наше мото. С този лозунг АТАКА тръгна към изборите за Европарламент", допълни лидерът на националистите. "Това е инициатива на АТАКА от години и ние не й изневеряваме - много преди ВМРО да прави подписка и преди Бойко Борисов да влезе в политиката", категоричен беше Сидеров.
На въпрос съгласувано ли е проекторешението на АТАКА с премиера Бойко Борисов лидерът на националистите отбеляза: "Министър-председателят има право на своето виждане. Аз съм Волен Сидеров, а АТАКА е сформирана на базата на патриотизма, от който не съм отстъпил нито на йота. Спиране на членството на Турция в ЕС е моя кауза и за мен тя е важна."
Сидеров поясни, че очаква подкрепата от 800 000 българи, наследници на тракийските бежанци, на които Турция съгласно Ангорския договор от 1925 година дължи 10 милиарда долара. "В парламента очаквам подкрепа от всеки, който има мъжко сърце, който е българин", допълни лидерът на патриотите.
"Според АТАКА Турция не може да се развива в европейски план. Това е държава, която не е европейска. Тя и в момента се управлява от ислямски фундаменталисти и винаги ще бъде заплаха за България. Там тази антибългарска амбиция и политика не се крие", отсече водачът на националистите.


Тагове:   Атака,   референдум,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliyanaandreeva - ТОВА Е НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ЧУЖДА СТРАНА...
14.10.2010 09:01
...ЗАТОВА ПЪК НИЩО НЕ ПРАВЯТ СРЕЩУ МИНАРЕТАТА И ИСЛЯМСКИТЕ ЦЕНТРОВЕ В СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА , КАКТО И С РАЗОРЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА В ПОЛЗА НА АЗИАТСКИТЕ "ИНТЕГРАНТИ"...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1032580
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930