Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2010 08:43 - Вестниците пишат
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 261 Коментари: 0 Гласове:
0



Труд": Тежките професии с по-леко пенсиониране По-лек вариант за пенсиониране на миньори, металурзи, химици и всички работещи в първа и втора категория труд търсиха депутати от ГЕРБ, синдикалисти от КТ “Подкрепа” и социалният министър Тотю Младенов. Почва се работа по предложението на шефа на НОИ Христина Митрева през идната година да се увеличава или стажът, или възрастта по избор за работещите в тежките професии. Социални експерти умуват и за 2200-2400 лева максимален доход за осигуровки.

 image

"24 часа": Русия ни краде Златни пясъци

Представят пред Путин най-големия курорт в Европа, ще засенчва Лас Вегас

Русия ще строи грандиозен курорт на Черно море, наречен като българските Златни пясъци. В игралната зона край Анапа ще се инвестират $ 20 милиарда. Целта е тя да стане  най-големият курорт в Европа и да конкурира Лас Вегас.

 

"Стандарт": Петрич стана Петриций

Гърци живеят охолно с пенсиите си у нас Петрич вече се прочу като Петриций. Гръцки пенсионери прекръстиха южния ни град, след като масово се заселиха в него. С месечния си доход от 700-800 евро те живеят като римските патриции у нас.

 

"Новинар": Роми ще бойкотират френските стоки

Само два дни след протеста на ромите пред посолството на Франция у нас срещу политиката на президента Никола Саркози те се заканиха, че ще спрат да купуват френски стоки. „Ще спрем да купуваме френски стоки в магазините, ако продължи депортирането на роми", зарече се вчера шефката на ромската младежка организация в Сливен Стела Костова. За реализирането на идеята от сдружението вече имат подкрепата на останалите ромски неправителствени организации.

 

"Дневник": Отпор в ГЕРБ срещу плащането на заплати само по банков път

Идеята работодателите да се задължат да превеждат заплатите само по банков път не се радва на пълна подкрепа сред депутатите на ГЕРБ. Двама от водещите представители на  управляващите в парламентарната бюджетна комисия изразиха пред „Дневник“ съмнение в смисъла от тази мярка, предложена от Националната агенция за приходите (НАП) като част от пакета за ограничаване на данъчните измами и сивата икономика. Изискването е записано в промените в Кодекса на труда, приет от правителството преди две седмици.

 

"Класа": България се изкачва с 5 места по икономическа свобода в света

В глобален мащаб общият показател тръгва надолу за първи път в последните 25 години България успя да се изкачи с 5 места до 36-а позиция в годишния доклад за икономическа свобода на канадския институт "Фрейзър", разпространен у нас от Института за пазарна икономика. Сред европейските представители сме на 15-о място. Изследването проследява тенденциите през 2008-а -последната година, за която има налични официални данни за всички страни.
  "Дума": Родители сами си направиха забавачка
Законът да позволи държавно финансиране на този вид детски градини, поискаха майките, създали кооператива
  Родителски кооператив, който играе ролята на детска градина, създадоха група млади майки от София, сблъскали се с проблема липса на места в общинските забавачки. Младите жени са създали сдружение "Плейцентър Приятели" и с помощта на фондация са разработили проект за алтернативна грижа за децата. Те са наели със собствени средства апартамент в жк "Белите брези" и там отглеждат дечицата си заедно с педагози и специалисти психолози.
  "Сега": Кабинетът планира да увеличи с 50% държавния дълг догодина
България задлъжнява с бесни темпове - нови 5 млрд. лв. са заложени в проектобюджета за 2011 г.
Правителството възнамерява да увеличи държавния дълг с близо 50% до края на 2011 г. От сегашните 9.8 млрд. лв. той може да стигне рекордните 14 млрд. лв. според проекта за бюджет 2011 г. Ако към тази сума се прибави и размерът на новите държавни гаранции за кредити през 2011 г., които са около 800 млн. лв., за година и половина задълженията на държавата ще нараснат с около 5 млрд. лв., т. е. с 50%.
  "Пари": Без ефект
След похарчени милиони евро за информационни кампании за оперативните програми около 80% от българите остават слабо информирани. Бизнесът все още не намира ясни и конкретни отговори на въпросите си.
  "Телеграф": 238 сираци убити с бой, глад и секс
80 % от смъртните случаи скрити, за да не се разследват
  238 деца с увреждания са измрели в последните 10 години по домовете в страната от глад, бой, секс и зарази. Това показват резултатите от съвместната проверка на Върховната касационна прокуратура и Българския хелзинкски комитет. 80% от смъртните случаи не са разследвани, тъй като никои не е уведомил органите на реда за смъртта им.
  "Монитор": Без визи до САЩ от 2011 г.
Борисов договаря отпадането на ограничителния режим
ООН ни хвали за борбата с корупцията и престъпността
  Визите за САЩ да отпаднат за българите още догодина. За това ще настоява премиерът Бойко Борисов по време на визитата си в Ню Йорк, стана ясно след срещата му с българската общност там. Министър-председателят е в Щатите за 65-ата сесия на ООН, която ще приключи в края на седмицата.
  "Република": Борисов: Ставаме европейска държава до 5 години
"Аз съм убеден, че след пет-шест години ще видите, че ние ще станем средноевропейска държава. Това ви го гарантирам", категорично отсече премиерът Бойко Борисов в Ню Йорк на среща с българската общност. Той увери сънародниците ни, че страната ни вече е много по-спокойно и сигурно място за тях, като констатира, че за последните месеци няма регистрирано нито едно отвличане или грабеж .
 
  "Република": Стара планина" замразена и стара
  В България няма достатъчно крави, внасяме от Аржентина
Д-р Йордан Войнов, директор на НВМС: Чуждото месо е фантастично
  Ядем "Стара планина" от замразено аржентинско месо. За това предупредиха пред РЕПУБЛИКА доктори от Българския ветеринарен съюз. "Дълбоко замразените меса се внасят и се предлагат на потребителите като кюфтета, кренвирши и салами по българския стандарт "Стара планина" на двойно по-високи цени от останалите продукти", каза д-р Исмаил Мустафов.

cross-bg.net



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1032858
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930