Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2010 07:56 - Вестниците пишат...
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 244 Коментари: 0 Гласове:
0



 
20 септември 2010 06:51

imageв. "ДНЕВЕН ТРУД": "Димитър Бербатов - "Ливърпул" 3:2"
Димитър Бербатов изигра най-големия мач в кариерата си - пусна гилотината над славния „Ливърпул" в дерби №1 на Англия. Деветката заби хеттрик за „Манчестър Юнайтед" за 3:2 срещу вечния съперник. За първи път от 64 г. играч на „Юнайтед" пак вкарва 3 гола на „Ливърпул". Нападателят поведе при стрелците във Висшата лига с 6 попадения от 5 мача. „Скай Спортс" обяви българина за №1 в мача. „Берба си доказа цената", писа в. „Гардиън". „Шоуто на Бербатов", добавя в. „Сън". „Великолепен е!", възкликна гордо сър Алекс фъргюсън.

http://www.vbox7.com/play:3fdf3955

в. "24 ЧАСА": "Прокурори за всички заменки"
Брюксел праща нови писма иска анулиране на 13 договора!
Има досъдебни провери за 5-те хиляди сделки, потвърди Александър Налбантов, шеф на Софийското районно обвинение

Европейската комисия е поискала от Софийската районна прокуратура проверка на всички заменки у нас. Брюксел е открил и 2 процедури (преписки) срещу България поотделно за горите и земите, научи "24 часа". В писмо на Брюксел до прокуратурата се настоява и да бъдат предприети действия за разваляне на 13 сделки, при които има явни нарушения. Шефът на Софийска районна прокуратура Александър Налбантов потвърди информацията. Започнати са досъдебни проверки по всичките 5000 заменки на земеделски земи и около 150 на гори.

в. "СТАНДАРТ": "Петрич стана Петриций"
Гърци живеят охолно с пенсиите си у нас
Петрич вече се прочу като Петриций. Гръцки пенсионери прекръстиха южния ни град, след като масово се заселиха в него. С месечния си доход от 700-800 евро те живеят като римските патриции у нас. Съседите наемат квартири, а по-заможните направо си купуват жилища. "Един месец в България ми излиза почти наполовина, отколкото в родния Солун", обяснява 68-годишният Костас Вангелис. Той живее под наем на пъпа на Петрич и почти всяка вечер е на кръчма. Досега гръцкото име на граничния ни град бе Петрици. Доволните от охолния живот комшии обаче му добавиха едно "й" накрая. "Имаме много гърци в града. Някои дори сключват бракове с нашенки, а други живеят с тях на семейни начала. На съседите им допада тук, спокойно е, а и по-евтино", коментира пред "Стандарт" кметът на Петрич Вельо Илиев.

в. "НОВИНАР": "По 50 % по-ниски глоби за шофьори, платили навреме"
При снимка от камера на КАТ
Свалят водачите вече и на едно малко, границата може да падне до 0.3 промила
Между 30% и 50 % по-ниски глоби може да плащат всички водачи, които навреме, преди да е изтекъл крайният срок за плащането на задълженията им, си ги покрият. Това е залегнало като предложение за промените в Закона за движение по пътищата, в частта, която се отнася за нарушенията, заснети с   технически средства. Така, ако един шофьор има да плаща 150 лв, след написан му акт, може да се размине с плащане на глоба от 75 лв, ако направи транзакцията преди крайния срок, посочен в наказателното постановление. Заради факта, че на глобите, натрупали от пътни нарушения не се слагат лихви, по този начин пътните полицаи смятат, че ще накарат водачите да бъдат коректни платци. Другата промяна, която ще бъде по отношение на глобите, е те да се вдигат двойно при просрочване.

в. "ДНЕВНИК": "Евросредствата за догодина са съкратени наполовина"
Финансовото министерство не вярва, че през 2011 г. могат да се усвоят 3.7 млрд. лв.
Министерството на финансите е намалило с близо 48% поисканите от другите ведомства средства по 5-те основни оперативни програми от кохезионния и структурните фондове на ЕС, показа проверка на „Дневник“. Най-драстично е намалението на средствата по програма „Транспорт“, а „Конкурентоспособност“ е единствената без промяна.

в. "КЛАСА": "Банките затягат контрола върху проектите за "зелената енергия"
Липсата на компетентност и многото консултанти по веригата ги оскъпяват, сочи проучване на "Евромонитор"
Финансовите институции у нас настояват да се прави мониторинг върху изпълнението на проектите за възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), които те са финансирали, съобщи за "Класа" управителят на консултантската фирма "Енкон сървисис" Илия Илиев. По думите му в момента все повече банки се обръщат към фирмата му, за да направи контрол по реализацията на проектите. Досега той не е извършван, защото не бяха събрани необходимите данни за работата на инсталациите, обясни Илиев. От "Енкон сървисис" вече са събрали данни и ще започнат да информират банките. Фирмата има данни от проекти, които работят с предложените от нея технологии и прогнозираните работни часове за съответната инсталация. Илиев допълни, че дори има работещи проекти, чието производство надвишава прогнозите.

в. "СЕГА": "Прокуратурата отчете ръст на делата за полицейско насилие"
Жалбите на пострадалите не се разследват ефективно, смятат правозащитници
Делата за полицейско насилие се увеличават -това сочи справка на Върховната касационна прокуратурата, поискана от „Сега". Според данните на държавното обвинение през 2009 г. са образувани 42 разследвания, свързани с прояви на полицейско насилие. Само за първите 6 месеца на тази година броят им е вече 30. На съд за насилие за периода януари 2009 г. - юни 2010 г. са предадени 55 служители на МВР, а осъдените са 16. 10 души са оправдани. Прекратените дела са 57, но в този брой влизат и такива, образувани преди 2009 г. Според правозащитници жалбите на пострадалите у нас не се разследват достатъчно ефективно.

в. "РЕПУБЛИКА"
"Смъртоносно отровни цигари заливат пазара"
100 са нелегалните марки у нас, 4 от тях убиват
Два пъти повече никотин и въглероден оксид съдържат контрабандните цигари, които заливат пазара у нас, установиха лабораторни тестове на четири вида марки, необложени с акциз. Това, в комбинация с катрана, прави нелегалните папироси смъртоностни, продължават експертите. Тези няколко марки, с логата на големите тютюневи компании, са част от общо 100-те незаконни видове тютюневи изделия у нас. 30 от тях са силно токсични - първият признак за това е силната кашлица.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1032952
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930