Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 07:19 - Вестниците пишат...
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
0





/ Последна редакция: 06:57 /
14 септември 2010 06:28

image"Труд": Кушлев погва и политици
Ако са излъгали в публичния регистър, може дори да се конфискуват имоти
  Депутати, премиер, министри, магистрати и всякакви висши длъжностни лица ще бъдат проверявани за незаконно имане, ако декларациите им от публичния регистър се разминават с реалността. При „значително" несъответствие между законните и недоказуеми доходи комисията „Кушлев" ще иска запор, а после и конфискация на разликата. Това предлага правосъдното министерство в новия закон срещу „необяснимото" богатство.
  "24 часа": Ако държавата направи това, което гърците за узото, ракията ни ще е по-евтина с 2 лева
Евродиректива разреши двойно по-нисък акциз за национални напитки, две правителства не се възползваха
  Държава и производители ще опитат да защитят пред Европа марка „Българска ракия". На среща при вицепремиера Симеон Дянков е обсъждан пътят, по който Гърция и Франция са направили това. Финансовият министър е възложил на икономическото министерство да проучи този опит.
  "Стандарт": Богатите се топят
Теглят от спестяванията си, за да плащат заплати
  Богатите компании у нас бавно се топят в кризата. Едва 1705 са фирмите с влогове за над 1 милион лева в банките, сочи статистиката на БНБ към септември. 5027 пък са кредитните милионери.
  "Новинар": Лъжат ни с вино от стафиди и захар
Мирослав Найденов въвежда държавен стандарт и за винопроизводителите
  България е на първо място в света по консумация на стафиди и захар и това е, защото някои винари си позволяват да правят напитката от тези продукти, каза Димитрин Вичев, който е председател на Асоциацията на винарите у нас. Министърът на земеделието Мирослав Найденов, който напоследък усилено се занимава с връщането на българския държавен стандарт в различи браншове, предложи такъв и за винопроизводството. Вичев уточни, че ако става въпрос за премахване или ограничаване на нелоялните производители, които слагат всевъзможни неща във виното, така че то да няма нищо общо с истинския продукт, то от асоциацията напълно го подкрепят.
  "Дневник": Последно: Конфискация - само след обвинение
Повдигането на обвинение за престъпление ще е условие, за да започне процедура за конфискация на незаконно придобито имущество. Това е последният вариант на проекта за нов закон за отнемане на необяснимото богатство, стана ясно в понеделник, след среща на министъра на правосъдието Маргарита Попова с представители на Европейската комисия за демокрация чрез право, известна като Венецианската комисия. Сега, за да започне дело за конфискация, трябва да има влязла в сила осъдителна присъда. С мотива, че се губи излишно време и процедурата не е ефективна, миналата есен новият екип на правосъдното министерство предложи държавата да може да отнеме имуществото на всеки, ако докаже, че се разминава с 60 хил. лв. със законните му доходи.
  "Класа": Брюксел завиши почти двойно прогнозата си за икономически растеж
БВП на 27-те в ЕС расте с 1,8 % за годината, очакванията през пролетта бяха за 1 на сто
  Европейската икономика се възстановява по-бързо от очакваното, като според Европейската комисия растежът ще е почти двойно по-голям от предварително заложения. Така в края на годината брутният вътрешен продукт (БВП) на 24-те страни - членки на ЕС, ще нарасне с 1,8 %, а не с очакваните 1 %, а за еврозоната Брюксел залага ръст от 1,7 % при 0,9 % преди.
  "Дума": Разтърсват София с данък „трусове”
Таксата щяла да се „закърпи” към налога за апартамента
  Нова такса за софиянци измисли вчера зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров. Идеята му дошла след поредицата от трусове. Сотиров настоява в София да бъде създаден специален фонд в случаи на земетресения.
  "Сега": Ще се конфискува всеки имот на политик, укрит от Сметната палата
Имуществото ще се отнема не след присъда, а още след повдигането на обвинение
Политиците и висшите чиновници, които декларират неверни данни в публичния регистър на Сметната палата, са заплашени от конфискация на имуществото. Такава санкция е предвидена в новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Неговият проект бе представен вчера от правосъдния министър Маргарита Попова.
  "Пари": Непродаваемо
Гордостта на социалистическата индустрия "Кремиковци" ще остане завинаги част от пейзажа на Софийското поле. Една по една идеите за бъдещето на площадките и земята се оказват нереалистични. След провала на първия търг за продажба задачата за ликвидация на комбината вече е без решение.
  "Телеграф": Лидерите на ЕС ни похвалиха за реформите
Европейският съвет одобри заключенията в мониторинговия доклад на ЕК за реформите в България в областта на правосъдието и вътрешния ред, обявиха вчера от МВнР. По този начин държавите членки отчитат наличието на силен реформаторски импулс в страната, допълниха от министерството. Това е третата похвала за България в рамките на месец след становищата на САЩ и Световната банка.
  "Монитор": Без паспорт, ако не плащаме за пенсии и здраве
Социални помощи и кредити само при покрити вноски
Криминализират скатаването на осигуровки
  Който не си е платил здравните или пенсионните осигуровки, няма да получава лична карта, задграничен паспорт и шофьорска книжка. Такава идея се обсъжда сред управляващите, разкри за „Монитор” шефката на здравната парламентарна комисия Десислава Атанасова. Целта е всички хора да бъдат принудени да се осигуряват.
  "Република": Шашмата "Стара планина
Само който не кандидатства, не получава разрешително да прави месо по стандарта
Производителите щели да се самоконтролират морално
  Повече от 50 предприятия за по-малко от месец са се сдобили с лиценз да произвеждат месни продукти по стандарта "Стара планина", като единствено на 1 производител е отказано съответното разрешение, научи РЕПУБЛИКА. Това ще рече, че на ден средно по 2 фирми получават сертификат за производството на по-скъпите продукти. На въпрос ще развалят ли след време производителите качеството на храните, каквато печална практика винаги е имало у нас, шефът на Националната ветеринарно медицинска служба Йордан Войнов заяви пред вестника, че проверките на инспекторите ще се засилят, но главно отговорността остава на самите фирми.

cross-bg.net



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1032147
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930