Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2010 15:09 - ПАРТИЯТА ОТНОВО ИЗБИРА ПРЕЗИДЕНТ
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
1



  Николай Флоров

image«Читайте, завидуйте – я гражданин Советского союза!»  Защо, читателю,  ви досаждам с тоя цитат от Маяковски? Ами много просто: защото Партията още не знае на Съветския съюз ли е гражданка или на България!

Не е нужно да споменаваме, че продънването й  на последните избори беше грандиозно. С фолклорно-ехидна усмивчица под мустак българите чакат да видят как партията  ще се разплете от кълчищата, в които се е оплела. Колкото повече време минава, толкова повече личи колко трудно й е да преглътне провала. А това идва не толкова от грандиозното издънване, колкото от нейното традиционно чувство за превъзходство, надменност и непобедимост. То от своя страна идва от марксистко-ленинската теория за историческа предопределеност (determinism) за нейното  необратимо съвършенство, на която тя още плаща данък. Но то идва също така от доведения за ръчичка от президента-ченге Сергей Станишев – един генетично несъобразен с вкусовете на българите навлек, чиято руска природа им вдига кръвното също толкова, колкото и арийския нос на Фердинанд, облечен в народна носия.

Според   отмъстителното  предсказание на Татяна Дончева, ако не си оправи  бакиите, партията  ще се свлече до около  четири  процента.  Госпожа Дончева е трагично оптимистична: ако се съди от миналото на тази партия, нейният най-реалистичен процент би трябвало да е около 0.1, тоест една десета от един процент, или толкова колкото на хомосексуалистите.

Какво трябва да направи БСП, за да спечели своето място в живота на нацията?

Много просто – да си признае , че може и да губи, защото е грешна както всички останали.

 Да слезе долу при масите, както винаги е твърдяла, че прави, и да представи чрез идеи и цифри, от врата на врата, какво ще направи за щастливото бъдеще на българите.  

Да изрита всички ченгета и  генералски десарски отрепки от членския си състав.

 Да даде публично обяснение защо не поиска обратно завлечените от сталинска Русия архиви на окупирана България.

 Да поиска извинение от руското правителство за унизителното завличане на българското правителство в Москва от окупационните власти в 1944.

 Да заклейми публично насилствената разправа с всички политически опоненти по времето на Вълко Червенков и Антон Югов и системата на концентрационни лагери, установена в страната по модела на Сталин и Хитлер.

Ръководството на партията да премине интензивен курс по домашно възпитание и обществена етика, след което да проведе активна образователна политика сред членовете си за въвеждане на толерантност и уважение. Да знаеш повече никога не е късно!

 Да се състави обществен комитет, който да следи за генетичната склонност на партията към периодични  изблици на насилие – революционно, идеологично или каквото и да е друго.

 Да скъса всички връзки с руската мафия и нейния нео-сталински елит.

Това далеч не е всичко, когато всички знаят нейната страст към конспиративност, избиваща често в гангстеризъм. А ако още не знае на кой бог да служи, да си наеме стратег, който да им изработи партийна програма.

А, и не на последно място, спешно да организират масова партийна кампания за изучаване на английски език, с особено внимание към противотанковите мутри на беловласите партийни амазонки, защото  няма по-жалка картинка от благоговееща пред Русия българска комунистка с нейния безпадежен български език, опитваща се да говори на правилен руски. Английският език ще има и друго предимство – така партията ще може да изучава трудовете на Маркс на езика, на който той е бил публикуван най-много. За особено богонравни партийни богомолки партията може да огранизира и посещения на гроба на Маркс в Англия, водени от достоен партиен проповедник. Така партийната маса ще може да научи и това, което никога не са й казвали за марксизма цели петдесет години. Ако обаче партията приложи спешно тия мерки, тя ще има някакъв шанс да се включи в заветните четири процента, предсказани от партийната гадателка Дончева. Ако ли не, партията  рискува да заеме исторически определеното й място от 0.1 процент, или  както казахме - толкова , колкото на хомосексуалистите.

И при двата случая процентите отговарят напълно на стара индийска поговорка, според която злото никога не бива да се унищожава напълно, но да се държи до минимум  – само така може да се оценява доброто.

 svobodata.com




Тагове:   Отново,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031666
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930