Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2010 07:22 - Домати ли? Да бе, да! От Македония и по 2 ст.
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
2



 


imageНяма да повярвате, но търговци-тарикати внасят домати от Македония за по 2 стотинки. Какви ли ще са тези домати, че да се харчат така евтино? Сами познайте и не се съмняваме, че ще се досетите. Защото, когато цената е убийствено ниска, качеството също е убийствено, като във втория случай думата се използва в буквален смисъл. И това го пишем не защото ни е скимнало, а защото статистиките са наистина черни – българите са на дъното във всяка една, щом тя се отнася до здраве и начин на живот.

imageНе е случайна поговорката, че “човек е това, с което се храни”. И наистина е така.

Не може да очакваме от прасето да стане лебед, защото обществото в България масово се тъпче с помия и затова има огромни проблеми с наднорменото теглото.

И какво прави държавата в този случай? Решила е да наложи известен протекционизъм, че поне мъничко да се уравновесят нещата.

Според министъра на земеделието Мирослав Найденов, вносът на продукция на ниски цени от чужбина, и в конкретния случай с доматите, вреди изцяло на страната ни най-вече по отношение на нелоялната конкуренция, ниските постъпления в хазната и здравето на хората. imageВъв връзка с първото е убийствено за нашите фермери да се конкурират с продукция за жълти стотинки, същата, за която те са вложили значително повече и няма как да си го възвърнат, а да не говорим за печалби. Просто те не живеят, а кретат, заради и което се принуждават да подхождат “честно”- по търговски, като най-малкото и те започнат да отглеждат домати, които от малко да стават повече, да са издръжливи са за по-дълъг период от време, да имат вид и не на последно място, точно така могат да се пласират. Относно вкуса, той няма нищо общо с българските домати от едно време, те останаха като ехо от миналото, за което по възрастните хора ще си спомнят, с потичаща от устните им слюнка и не защото са на години, а защото тогава хората са знаели какво ядат.

Днес количеството и “качеството” – без кавички е само за фасона, сиреч за външния вид, са с приоритет.

Ето защо не се учудвай драги ни читателю, че в Българи се внасят домати за по 2 ст.

Дали се храним с домати, е вече въпросът, защото едно е опаковката, а съвсем друго съдържанието.

Нали така?

razkritia.com


 


Тагове:   македония,   Да,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031646
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930