Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 07:40 - Гоце отсвири 20-годишнината от Великото Народно събрание
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
0



    Събота, 10 Юли 2010г. Автор: в. Атака   Янето е независим - от него нищо не зависи, що да не гласува против, отбеляза бившият седесар Петко Симеонов

20-годишнината от свикването на последното Велико Народно събрание - Седмото, което отбеляза началото на прехода в България, беше загърбена вчера от президента Георги Първанов. Той беше единственият политик, който не си направи труда да посети парламента, където доста преди 9 часа се изсипа кабинетът "Борисов", начело с министър-председателя, около 20-ина депутати от 7-ото ВНС, много политици и общественици. Всички те дойдоха да почетат началото на промяната в България. Припомняме, че на 10 юли 1990 г. 400 депутати от 7 политически сили положиха началото на българския парламентаризъм и гласуваха новата конституция на България. Това събитие обаче явно се видя недостатъчно сериозно за Гоце, който по неофициална информация гостуваше на столично училище. Отсъствието на президента беше отбелязано като елемент от войната му с правителството на ГЕРБ и 41-вото Народно събрание. "Явно не му харесва, че парламентаризмът в България има празник, затова се покри от честването", отбеляза зам.-председателят на АТАКА Павел Шопов.

Първанов е историк,
който няма чувство
за история
Някои бивши депутати специално дойдоха от чужбина за днешното събитие", коментира Михаил Неделчев, бивш депутат от СДС във Великото и 36-ото НС.
"Това е поредният политически гаф на президента", допълни Румен Данов, който беше основен опонент на Мартин Димитров за лидерството на СДС. Данов забелязал разстановката на протокола, който определял кой ще седи до Гоце и така стана ясно, че президентът се е отказал в последния момент.
В Народното събрание всички гости имаха достъп до екземпляри на в. "Атака" и на луксозното и скъпарско издание "Юбилеен лист". 200-те бройки на вестника на националистите първо изчезнаха, а специални девойки отговаряха за връчването на юбилейния лист в стил "Работническо дело" от 1950 г., на чиято първа страница се мъдреше стенограма на Гоце от 39-ото НС. Годината напомни, че Първанов не е сред депутатите от БСП, участвали във ВНС. Единствено червените Янаки Стоилов и Любен Корнезов оцеляха при всички промени на прехода и 11 кабинета, а ДПС се оказа партията с четирима депутати от ВНС - Доган, Местан, Лютфи и Дал. "Ще се пенсионират в парламента - физиономиите им са омръзнали на всички", коментираха журналисти.
Клубът на народния представител гъмжеше от хората, с които свързваме с началото на прехода. Някои бяха абсолютно неузнаваеми, например ген. Атанас Семерджиев, други като червената Нора Ананиева бяха пощадени от времето. Сред любопитните посетители в парламента бяха генерал Любен Гоцев и Желю Желев.

Желю се пошегува, че единственото хубаво нещо на старостта е, че го сближава с децата, като се вдетинява
Редица бивши политици поздравиха лидера на АТАКА Волен Сидеров, с когото се познават през всичките тези 20 години. "Уважавам АТАКА за подкрепата, която дава на Борисов", заяви Михаил Неделчев.
Яне Янев за пореден път се направи на интересен, като 5 от неговите депутати гласуваха против предложената от Цецка Цачева декларацията за честването. После Янето строи своите хора да не би да се включат в общата паметна снимка пред Народното събрание, след което лидерът на РЗС се съсредоточи в поредните лични обиди срещу премиера Борисов. "РЗС ли гласуваха против?!", изненадано попита в кулоарите Петко Симеонов, който напусна СДС през 1991 г. с първата вълна "отлюспени". "Ами те са независими, от тях нищо не зависи, що да не гласуват така. Говорят, че искат нова конституция, но защо не кажат какво да пише в тази конституция? Дали знаят какво искат?", допълни Симеонов.


Тагове:   Гоце,   събрание,   НАРОДНО,   отсвири,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031603
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930