Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2010 16:44 - Писмо до другия българин
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 460 Коментари: 0 Гласове:
1



  Или: Има ли изход КРИЗАТА?

Давам си сметка колко яростно ще бъде посрещнат текста, който по-долу ще публикувам. С написаното ще  засегна интересите на много хора с власт, пари и влияние в държавата. Ще реагират и такива, които са част от обикновения народ, но са свикнали да плюят по принцип всеки и всичко. Ако обаче срещна достойни съмишленици, всичко ще си струва!    

В момента политическото и най-вече икономическото положение на държавата изглежда просто плачевно. А то е такова защото загубихме морала и духовността си. Ако направим един обективен и логичен анализ на случилото се до момента, то бързо ще стигнем и до сигурните начини за изход от кризата. Знам, че 95% от четящите горните редове, ще се усмихнат скептично.  Оставам 5% не за глупчовците, които вярват на всичко написано, а за хората, които могат да мислят  и не се боят да търсят правилното решение и в най-заплетената ситуация.

А тя е такава в България, защото на „комунистите"  им е нужна точно такава - подтискаща

безработица, отчаяние, безхаберие, озверяване

и лесна манипулация накрая. Те се опитват как ли не да завърнат стадото (народа) по старите утъпкани пътеки на тоталитаризма. „Колкото по-зле - толкова по-добре!" би трябвало да бъде девизът на днешните „комунисти" в страната. (Пиша „комунисти" в кавички, защото няма нищо общо между идеите на комунизма и сатрапите, които от 65 години разсипват народа и страната)

Реално погледнато от 9 септември 1944 г. до днес

българският народ живее непрекъснато в политическа и икономическа криза

Ако бяхме живели дори една година нормално (както живеят англичаните, германците, французите и дори гърците), нямаше да търпим и ден геноцида, който се извършва срещу българския народ. А това е факт, защото шепа хитри Андрешковци използват конюнктурата по
онова време и стават управляващи.

За целта те се наричат „комунисти", „социалисти", „левичари", „партизани" и пр. За да бъдат приети безрезервно от останалия народ и най-вече от съветските комунисти. На тогавашният СССР са нужни послушни правителства в държавите, които следствие освободителната война е покорил. Нужно му е влияние в Европа и света, и за целта много не се подбират средствата, с които да се постигне това. За руските чекисти е по-добре управляващите в България да са малко грамотни, послушни и задължително бедни.

Така постепенно те биха ги ограмотили, научили да живеят в привилегии, охолство и биха промили мозъците им в свой интерес. Така

никому неизвестният Тодор Живков и шепа селски мързеливи тарикати

на дребно се оказват на кръстопътя, от който държавата е трябвало да тръгне в нова, проруска посока.  Байтошовците по онова време са аналогични на днешните цигани. Имали са големи семейства  които трудно са се изхранвали, висока неграмотност, оскъдица и безстрашие, породено от безизходицата.

Ако правилно изтълкуваме нападенията на партизаните над мандри, складове и богаташи, те са сторени най-вече от глад, а не от идеологични подбуди. Подобни са нападенията на днешните цигани за метални отпадъци от постройки, вагони, електрически стълбове и битовите кражби на хранителни продукти.

За да оправдаят някак пладнешките си кражби, „партизаните" си присвояват и комунистическата идеология. В основата си тя се гради на кражбата от бедния над богатия, което ги устройва прекрасно.

Така новоизпечените  „социалисти" начело с Тодор Живков, изведнъж се оказват на кормилото на рухналата тогава държава. Естествено те са

марионетки на руските чекисти

и сляпо изпълняват указанията им. И за да не се съвземе тогавашната интелигенция, и особено да не се организира тя, започват масови погроми над нея. В продължение на години, байтошовци избиват всички умни и образовани българи, и установяват безкомпромисен терор над останалия народ. Водени от лозунга „Който не е с нас е против нас!", те превръщат хората буквално от човеци в стадо послушни овце.

Така подчинени отвътре, българите работят и строят една нова държава, със заплащане на стотинки за трудоден или доброволно, чрез бригадирски труд. Големият брат - СССР дава насоките, а нашенските тарикати в правителството „управляват".

По този начин байтошовците през тия години успяват да се изучат, а по-късно да изучат и децата, и внуците си в преклонение към Москва. Те разбират, че СССР е джакпотът, който случайно или не са ударили, и той едва ли би се повторил вече.    

Естественият ход на историята обаче развращава хората, които неправомерно се ползват с пари, власт, блага и услуги. Така в края на 80 - те години, подобно на римската империя СССР се разлага и впоследствие разпада, а ние просто следваме естествените политически процеси.

За да запазят господството и водещото си влияние,

„комунистите" за пореден път крадат,


този път спестяванията на народа от банките, пенсионните и здравноосигурителните фондове. Приватизират, както по-рано секвестираха, построените от народа фабрики, заводи, болници, почивни домове, пионерски лагери и пр. апетитни хапки, като се обявяват за „променили се".

Промяната сесъстои в това, че от БКП се преименуват на БСП. От довчерашни номенклатурни кадри, се виждат изведнъж в новите дрехи на съвременни капиталисти. За да бъде обаче запазен смисъла на идеологията им, че социализмът е добър обществен строй за народа, а капитализмът е пагубен, изпълняват следващите указания на КГБ-истите от  матушка Русь.

Вместо да развиват и осъвременяват заграбените заводи, те

продават машините за скрап и унищожават постройките

Така стотици хиляди обикновени българи остават без работа и насъсквани от скрити ченгета, хулят новата „демокрация".

При така създалата се ситуация е нормално „комунистите" да спечелят избори и да „управляват" отново. Обаче именно в това е и ГОЛЯМАТА ИМ ГРЕШКА! Защото след 1989 г. „комунистите" в България не трябваше да управляват! Защото по стар навик те продължиха да вършат беззакония, кражби и престъпления, и да гледат на държавата като на бащиния.

Това отвори очите на обикновените хора. Много от тях емигрираха в чужбина, за да оцелеят. Останалите продължават да агонизират по земите български и до днес.

Ситуацията обаче вече е различна

Народът не вярва на своите поробители „комунистите" и не ги желае не само като управляващи, но и като  съграждани.

„Комунистите" омърсиха всичко, до което се докоснаха, развратиха много почтени хора и най-страшното - погубиха държавността.

Неприятно е, че те не са малко на брой. Върхушката от червени барони в страната, заедно със семействата си, са не повече от 10 % от цялото население. Край тях обаче има достатъчно роднини, приятели и сътрапезници, които образуват еднинови 25 %. Именно те са номенклатурните кадри в държавните и обществени заведения, и точно те пречат по всякакъв начин на сегашното развитие надържавата.

И тук идва логичният отговор за изхода от кризата.  А той е прост и лесен по същество.    

Кръгът от крадци в държавата наброява приблизително 35 % от всички хора. Останалите 65% трябва да се организират и да тръгнат напред!

Поговорката „С твоите камъни по твоята глава", трябва да бъде приложена спрямо „узаконените" собственици на днешна България. Колкото и крайно да звучи, трябва да се извърши ПОВСЕМЕСТНА  НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ и да се изземат всички незаконно придобити средства и ресурси от „комунистите"!

Приказки като тия, че парите отдавна са изпрани, не важат. Няма нищо по-морално от това, заграбеното от народа „в името на народа", да се върне на същия този народ.

Отчитайки факта, че по-голямата част от откраднатото е изнесено в чужди банки и фирми, предполага съответните действия, за да се върне в държавата. Ясно е, че посолствата и консулствата в чужбина са пълни с „комунистическа" номенклатура и работата, която трябва да се извърши по отстраняването им, никак не е малка. Още повече, че през последните двадесет години, „комунистите" успяха с помощта на мутрите и наложената изкуствено чалга (нямам впредвид само музиката),

да зомбират доста от народа,

като го принудиха да гледа безразлично на всичко случващо се.

Все пак, има все още достатъчно свестни мъже и жени в държавата, които могат да се организират в името на една висша цел. Справедливостта и свободата в България трябва да се върнат, независимо колко утопично звучат тия слова!

Знам, че първите възражения ще бъдат относно подкрепата за едно такова крайно решение. Че без чужда помощ не бихме се справили. Аз мисля, че историята просто може да се повтори, този път с обратен знак! Вярвам, че и помощ ще се намери, и държавата ще се върне на българите, ако малцина от нас намерят нужния кураж!  

Естествено, не кариеристи и байтошовци са нужни в този момент, а хора свестни и читави! Хора с морал и болка по българското.Такива има достатъчно, но по принцип те стоят далеч от политиката. До момента в други мои послания съм ги предизвиквал и дори обиждал, с цел да ги размърдам и събудя от летаргията. Откровено признавам, че съм получавал повече негативи, отколкото съпричастие.

Смятам, че при съвременните комуникации, група съмишленици могат да се обединят относително бързо, например в един нов сайт с име „Реална свобода"! То се знае, че „комунистите" ще пратят провокатори много по-бързо от всички останали, но когато се стигне до там - един ден хората да се съберат, ще могат да се преценят и всички съмишленици. Нима днешните българи са по-смотани от шепа селски тарикати през далечната 1944 г.?

Естествено, времето е различно, конюнктурата също е друга, но

държавата в момента отново е на кръстопът!

На кръстопътя на политическа, икономическа и най-вече духовна криза.
  
И за да не измислят нещо ново „комунистите", за да запазят статуквото, предлагам на компютърните специалисти, които са на моето мнение за всичко до тук, да се заемат със създаването на този сайт. Има начини да се свържат с мен, има начини да поговорим и да обмислим детайлите по създаването на сайта. По-важно е да съберем достатъчно хора после, за да не звучи тази идея като глупава утопия.

От проблемите, които съм срещал в живота си до момента, а те никак не са малко, съм стигнал до извода, че когато си добронамерен невъзможни неща наистина няма! Считам, че България трябва да е над всичко останало, без ненужна толерантност към крадци и престъпници, ако искаме наистина да излезем от кризата!     

Аз чакам!

Красимир  БАЧКОВ

pisnani.com


Тагове:   писмо,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1020166
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031