Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 20:46 - в.Атака от 2 април
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове:
0



Белгия и Холандия забраняват бурките

 

Парламентарна комисия в Белгия единодушно гласува в сряда вечерта да се забрани носенето на обществени места на каквато и да е дреха или було, които не позволяват човек да бъде разпознат,  предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Решението подготвя почвата за първия по рода си закон в Европа. Комисията по вътрешните работи към парламента единодушно одобри предложението на депутати либерали да се забрани всяка дреха или забрадка, които не позволяват човек да бъде напълно разпознат, като бурката и никаба. Шестимата депутати от Реформаторското движение казаха, че принципът "разпознай, за да знаеш" е надделял над всички други съображения по въпроса. Очаква се Камарата на представителите да гласува закона в края на април. Въпросът е дискутиран и в други европейски страни.
Холандският парламент поиска кабинетът да забрани носенето на бурка на обществени места в страната, съобщи АФП. Според депутата Герт Вилдерс, подкрепен от управляващите формации Християндемократически призив и Народна партия за свобода и демокрация, както и от дясната партия "Листата на Пим Фортаун", носенето на бурка не улеснява интегрирането на жените в холандското общество. Министърът на имиграцията и интеграцията Рита Вердонк, наричана Желязната лейди заради серията от мерки за ограничаването на имиграцията, заяви, че ще проучи законността на подобна забрана. Още през октомври Вердонк предложи забраната на бурката, тъй като пречи да бъдат идентифицирани хората. Същевременно тогава министърката отбеляза, че не е възможно да бъде напълно забранена дамската одежда. Тя поясни, че ще проучи къде, как и кога да бъде забранена бурката. Тогава Желязната лейди отбеляза, че времето за приятно пиене на чай с мюсюлманите е свършило. Малко след това тя отказа среща с мюсюлмански лидери, защото те не се ръкували с жени.
Холандия вече провежда активна политика за интеграция на имигрантите. Легалните имигранти трябва да учат задължително холандски, като сами си плащат курсовете. 26 000 нелегални имигранти бяха депортирани тази година.



Тагове:   април,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031595
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930