Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2010 08:27 - От страниците на днешните вестници
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 370 Коментари: 0 Гласове:
0



"Сега":

Кабинетът се разцепи за пенсионната реформа

 

Пенсионната реформа, по която в последните дни министри, синдикати и работодатели преговарят денонощно и разнопосочно, се върна в изходна позиция. Финансовият министър Симеон Дянков изненадващо се обяви срещу идеите на социалния си колега Тотю Младенов вдигането на възрастта и стажа да започне едва през 2015 г., по които уж имаше консенсус. А икономическият министър Трайчо Трайков и военният му колега Аню Ангелов са смутени от готвената национализация на професионалните пенсионни фондове.

 

 

"Новинар":

Само 100 млн. лв. от частните фондове отиват в НОИ

 

Само една част от партидите на категорийните работници ще се прехвърлят от професионалните пенсионни фондове към НОИ. Това ще важи за миньори, летци и други професии от първа и втора категория труд, които ще се пенсионират през следващите три години - 2011, 2012 и 2013.

Така НОИ ще изплаща ранните пенсии, докато достигнат общата възраст за пенсиониране - 63 години за мъжете и 60 за жените. До този компромис стигнаха синдикати и представители на фондовете след срещата с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков.

 

 

 

 

Атаките на РЗС

 

 

 


"Труд":

Цветанов: Отказах на Алексей Петров, затова ме нападат


„Това е сценарият на Алексей Петров." Така вътрешният министър Цветанов коментира в кулоарите на парламента последните обвинения на РЗС.

„Това е сценарий за политиката, която реализира българското правителство и политиката в борбата срещу организираната престъпност", добави Цветанов. „Аз ако се бях договорил с Алексей Петров или с някои от неговите партньори в момента сигурно щях да бъда най-толерираният и най-уважаваният политик, не са ми предлагали, но никога не съм си помислял да се възползвам от такива неща", е позицията на Цветанов.

„На срещата, която изиска Алексей Петров да дойде в моя кабинет в министерството, аз знаех какъв е неговият стил на работа. Затова на нея поканих преди това главния секретар, защото исках всичко, което се говори с този човек, исках да се говори в присъствието на трети човек, защото знам какви могат да бъдат манипулациите, каквито ги наблюдавам в момента", категоричен бе Цветанов.

 

 

"Новинар":

РЗС атакува ГЕРБ и през шефа на СОС

 

РЗС призова за проверка на данъчните декларации на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов и внесените от него и съпругата му данъци, както и за данъците, внесени от фирмите, в които те са управители или съдружници.

В сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията партията на Яне Янев пише, че Иванов притежава като физическо лице 43 имота за около 10 млн. лв.

 

 

 

Костов предупреждава Борисов

 

 

 

 

 

 

"Труд":


Костов:Тайни кръгове се целят в Бойко.Те свалиха и мен

 

Тайни кръгове, които доведоха царя на власт, подготвят обстрел и провал на правителството на ГЕРБ.

Това заяви по БНТ Иван Костов. Лидерът на ДСБ разпознавал силуетите им. Атаките идвали винаги преди сложни преговори с Русия.

Определени сили и конкретни лица отново се активират и искат със задкулисия и психологически ефекти да провалят дясното управление на ГЕРБ. Те са същите, които преди 10 г. атакуваха и нашето правителство. Тези оръдия се подготвят за обстрел, предупреди експремиерът. Според него тези тайни лица и групи били същите, които са довели Симеон Сакскобургготски на власт. Това са силни хора, босове на медии, заяви Костов, без да назовава имена.

 

 

 

 

 Измами

 

 

 

 

 

 

"Монитор":

Яхтите на Диневи продадени на безработен

 

Перлата на братя Диневи - компанията за покупка и продажба на яхти „Венид яхт", се оказа еднолична собственост на... безработен. Скандалните бизнесмени Динко и Йордан Диневи и съдружникът им Георги Михов са прехвърлили дружеството в ръцете на 57-годишния бай Иван Иванов от с. Балван.

Сделката е сключена през август и напомня до болка на познатата схема за ужилване на държавната хазна чрез „продажба" на фирма с дългове към НАП на социалнослаб, от когото не може и копче да се вземе. По този начин вече бившите собственици се отървават от пасивите на фирмата и оставят всичките й задължения на попадналия в мрежите им бедняк.

 

 

 

 

Опит за атака на президентството

 

 

 


"Труд":

Глухоням атакува президентството, имал среща с Цветанов

 


Глухоням мъж, с влязла в сила присъда за убийство, едва не нахлу с автомобил в сградата на президентството.

27-годишният Иван Гетов обяснил при първоначалния разпит, че е имал среща с вътрешния министър Цветан Цветатов "при гвардейците пред президентството", разкриха достоверни източници пред "Труд".

За късмет екшънът, вдигнал за кратко спецслужбите на крак, се размина без пострадали, само със свирене на автомобилни гуми.

Иван Гетов започнал атаката си към 9,45 ч. Той подкарал БМВ-то си право към гвардейците на парадния вход на президентството. Със свистене на гуми се насочил към сградата на бул. "Дондуков" 2, но се ударил в бордюр. После набил спирачки само на два метра от входа. Веднага върху него се нахвърлили полицаи и служители на НСО.

 

 

 

Криминално

 

 

 


"24 часа":


Заклаха учителка по английски


55-годишната учителка по английски език в Националната априловска гимназия Снежана Стефанова е била намерена с прерязано гърло вчера сутринта на стълбището пред апартамента, в който живее, в габровския кв. Сирмани.

Около 9,30 ч гражданин, чиято самоличност полицията пази, чул викове и влязъл във входа на 6-етажния блок на ул. "Чайка".

Там до пощенските кутии се натъкнал на окървавеното тяло. Локви кръв имаше и по стълбите надолу, почти до входа на блока, видя по-късно наш репортер. До късния следобед вчера полицията извършваше оглед на местопрестъплението. Ножът, с който е извършено убийството, не е намерен.

 

 

 

 

Фалшиви трудови договори

 

 

 

 

 

"Монитор":

Крадат ни данните за фалшиви трудови договори

 

Безработни, отишли да се регистрират в бюрата по труда, внезапно научават от информационната система на Националния осигурителен институт, че вече работят на трудов договор. Три подобни жалби само за седмица е получила Главната инспекция по труда, съобщи пред „Монитор"  шефката на ведомството Румяна Михайлова. Заради назначенията, за което потърпевшите дори не подозирали, те губят право на обезщетение за безработица. В единия от случаите, се оказало, че предприемач от Кюстендил „назначил" строителен техник, без който не би могъл да започне работа по нов обект, но решил да се справи без него и да си спести поне заплатата му. За да е с изрядни документи обаче, той намерил данни на подходящия човек и го направил свой служител без негово знание.




News.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1029996
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930