Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2010 08:46 - Скандал в НС заради далавера на Пирински
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 489 Коментари: 0 Гласове:
1



    Събота, 23 Октомври 2010г. Автор: в. Атака       Георги Зайков дал 240 000 лв. от бюджета на парламента за менте школото на Дими Паница

"Допустимо ли е бившият председател на Народното събрание Георги Пирински да решава еднолично за финансирането на т. нар. училище за политика с 240 000 лв., а сега се налага да се правят съкращения на персонала и парламентарните коли?" Въпросът зададе от парламентарната трибуна зам.-председателят на Народното събрание от АТАКА Павел Шопов, след като по времето за парламентарен контрол Георги Пирински настояваше премиера Борисов да отстрани финансовия министър Симеон Дянков от поста му, като го обвиняваше, че не разбира каква финансова политика трябва да води. "Когато в залата се говори за пари, редно е господин Пирински да отговори на въпроса защо в миналото Народно събрание скри от всички, които сме били дори в председателски съвет, че е предоставил на едно училище за нищо, на едно училище-касичка два пъти по 120 000 лева. В днешния (б.р. вчерашния) брой на вестник Атака" показваме кой какви хонорари е получил. Сред тях са Корман Исмаилов от ДПС, Антон Кутев и Ивелин Николов от БСП. Г-н Николов е получил някакви 300 или колко лева беше, сигурно за любимите му питиета, защото е любител на питиетата и на бутилките ", заяви от трибуната Павел Шопов.
Припомняме, че в броя на в. "Атака" от петък беше публикувана статия от депутатката на националистите Деница Гаджева, която разказва историята на създаденото през 2001 г. "Училище за политика", до което е забранен достъпът на АТАКА, въпреки че то се финансира от парламента. В журито, което допуска "учащи се", са представителите на БСП, НДСВ, ДПС и Синята коалиция. В публикувания списък на хоноруваните преподаватели са бившият депесар Людмил Георгиев, бесепарите Георги Кадиев, Антон Кутев, Ивелин Николов и човекът на Костов Светослав Малинов.
"Четете вестник "Атака", колеги, полезен е!", призова Шопов от парламентарната трибуна. "Всеки ден го взимате и четете, той и сега е пред вас - виждам, че някои го четат и в момента", обясни Шопов. Вчерашният брой на в. "Атака", от когото всеки ден пристигат безплатно 200 екземпляра в парламента, беше "изчерпан" преди 11 часа.
"Така че, г-н Пирински, къде отидоха две по 120 000 лева за миналите години? Не е ли това нарушение с разпоредбите, с нормите - нашите, вътрешни, на Народното събрание. Защо сега намаляваме колите на Народното събрание, защо правим съкращение на щатовете, защото тези пари ги харчат?! Значи, когато Пирински тук пита, и ние ще го питаме. Така както министър-председателят стои пред нас и отговоря, нека да отговаря и г-н Пирински. Защото той и колегите му от БСП с минали неща са довели до настоящите проблеми, които сегашният министър-председател трябва да решава", поясни Павел Шопов.
Антон Кутев от БСП заобяснява от трибуната, че получил само 300 лева, а Корман Исмаилов от ДПС изпя ода на възхвала на училището, през които минали "някои от най-добрите лектори на ВУЗ, бивши, настоящи и бъдещи политици", без да уточни нито едно име." Разстроеният депесар непрекъснато призоваваше несвързано Павел Шопов: "Погледнете себе си. Не вас, а партията си. Не да се погледнете в огледалото, а така", редеше Исмаилов.


Тагове:   скандал,   далавера,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1030063
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930