Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2010 08:49 - Водещи заглавия от днешните вестници
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
0



  29.09.2010
  в. "ДНЕВЕН ТРУД"
"Заловиха магаре контрабандист"

В своята изобретателност цигарената мафия стигна и до царството на животните. Магаре, използвано като контрабандно „муле" от Македония, е било заловено от гранични полицаи край Симитли. Четириногото било натоварено с три мастербокса и пуснато само да прекарва нелегално стоката.
"Конституционният съд реже президента Първанов за НПК"
Дванадесетте съдии в Конституционния съд са подкрепили единодушно съдия докладчика Румен Нейков, който предлага да бъде отхвърлено искането на президента Георги Първанов и опозицията срещу три спорни промени в НПК. Законът получи подкрепа от чужди посланици у нас още преди да е гласуван от НС.
"Цветан Цветанов в Брюксел: Приеха ни незаслужено в Евросъюза"
МВР шефът иска да остане механизмът за сътрудничество и проверка
Цветан Цветанов стана в понеделник първият български министър, който заяви публично, че страната ни е приета в ЕС незаслужено. "България не беше готова да влезе в ЕС през 2007 г. Беше взето политическо решение..."

в. "24 ЧАСА"
"Еднакви глоби за всички шофьори в Европа"

Ще намаляват двойно жертвите на пътя
Не е ясно чия тарифа ще е основа: ние плащаме до 25 пъти по-малко от французите
Европа да глобява по общи правила всеки шофьор, независимо в коя държава в съюза той е извършил нарушението. Драстичната мярка бе поискана от шефове на службите за контрол на пътния трафик от страните-членки на ЕС. Още не е ясно чия тарифа ще бъде взета за основа.
"Щатният убиец на Килърите жив. Обади се с SMS"
За първи път има свидетел на плащане за разстрел
"Съд върнал скандалните 80 лв. такса за спрян ток"

в. "СТАНДАРТ"
"Болниците вадят бинта за война"

Заради борчовете посягат към запасите за бедствия
В болниците вече е като на фронта. За да не затварят врати, клиниките посягат към военновременните запаси. Става въпрос за бинтове, марли и медикаменти, които се пазят за случаи на бедствия и война.
"Червени и сини бутат Анна-Мария"
СДС иска три оставки в здравето
Опозицията готова с вот на недоверие
Министър Борисова дърпа рейтинга на кабинета надолу
"Обискираха 120 къщи на иманяри"
6 без 10 сутринта. Бой по търсачите на съкровища извън закона. Антимафиоти атакуваха вчера по първи петли 120 къщи на иманяри в цялата страна. И събраха завидно количество пушки антики, саби и боздугани.

в. "НОВИНАР"
"Евродепутатите ни искат съдействие от ЕК за Ризински"

Българските евродепутати от всички парламентарни групи изпратиха писмена декларация до европейските комисари по въпросите на правосъдието Вивиан Рединг и разширяването Щефан Фюле в защита на македонския гражданин с български паспорт Мирослав Ризински, който излежава присъда в македонски затвор. "Българските членове на Европейския парламент сме единни в позицията си, че в Македония се провежда последователна политика по сплашването на всички, които държат на своя български произход. Мирослав Ризински и Спаска Митрова, чиито права бяха драстично нарушени, за което вече информирахме комисар Фюле, са двама души, граждани на Европейския съюз, използвани за назидание на всеки самоопределящ се като българин в Македония", се казва в декларацията.
"Скандална поправка в НК прекрати над 45 дела срещу иманяри"
Над 45 дела срещу иманяри са били прекратени заради скандална поправка в Наказателния кодекс. Неочаквано за разследващите там се появила думата „свой" и така в текста срещу иманярите се казвало „който разруши, унищожи или повреди свой недвижим паметник на културата", обясни вчера Николай Соларов от ВКП. По тази причина на иманярите, които разрушават културни ценности, не може да се търси наказателна отговорност.
"Вицепремиерът Симеон Дянков: България става рай, но след 10 г."
Около 3000 дни ни делят от момента, когато всички ще искат да учат и работят у нас
Истински рай, какъвто сте гледали само по филмите, какъвто сте мечтали и бленували за себе си и своите деца - така описа финансовият ни министър Симеон Дянков бъдещето на България. Но след 10 години. „България след 10 години ще изглежда като страна, в която всички ще искат да живеят, учат и останат". Това заяви вчера вицепремиерът Дянков на заседанието на Съвета за обществени консултации към парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Пред депутатите вицепремиерът представи приоритетите на управляващите за развитието на България в рамките на стратегията „Европа 2020".

в. "ДНЕВНИК"
"Предсрочен избор на председател на ВАС"

Върховният административен съд е ключов за властта
Ръководният пост в едно от най-важните съдилища - Върховният административен съд (ВАС), ще бъде овакантен предсрочно. Очаква се в близките дни председателят му Константин Пенчев да освободи мястото близо половин година предсрочно, за да се кандидатира за национален омбудсман. Управляващите от ГЕРБ вече задвижиха процедурата за избора на нов обществен защитник вчера, като обявиха официално, че Пенчев е тяхната номинация за мястото на Гиньо Ганев, чийто мандат като омбудсман изтече през април.
"Популистът с такето"
Политическата смърт на последния съветски мохикан Лужков
Президентът на Русия Дмитрий Медведев уволни кмета на Москва Юрий Лужков "заради загуба на доверие". С това той сложи край на 18-годишното му управление на столицата и се раздели с последния висш руски ръководител, работил с бившия съветски лидер Леонид Брежнев. За и.д. кмет бе определен първият заместник на Лужков и дългогодишен ръководител на столичния строителен комплекс Владимир Ресин.
"Д-р Динчо Генев: Държавните болници са с най-големи дългове, а остават привилегировани"
Как държавата ще дисциплинира финансово мениджърите, като им покрива разходите?
Не очаквам големите болници да се присъединят към протеста
Искаме касата да плаща според сложността на заболяването

в. "КЛАСА"
"Въвеждат единна ставка 9% ДДС за туризма от 1 април 2011 г."

Симеон Дянков: В проектобюджет 2011 няма предложение за вдигане на минималната работна заплата
Да се въведе единна ставка от 9% ДСС за туризма от 1 април 2011 г. - за това се договориха единодушно представителите на синдикати, работодатели и правителството на вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Налогът ще важи за хотелиерите при всички доставки по настаняване. Решението бе опит да се сложи край на разгорещените спорове за изравняване на ДДС в туризма за груповите и индивидуалните пътувания.
"СБ: През 2015 г. развиващите се икономики ще задминат развитите"
Препоръката на експертите: Източна Европа и Централна Азия, които бяха засегнати най-тежко от финансовата криза, трябва да подобрят конкурентоспособността си
"Бизнес климатът се влоши с 1,2 пункта през септември"
Песимистични са очакванията на мениджърите за следващите 3-6 месеца в строителството, търговията на дребно и услугите

в. "ДУМА"
"Синдикатите не покрепят проектобюджет 2011"

Дянков отказва категорично минималната заплата да се увеличи
КНСБ и КТ "Подкрепа" няма да подкрепят проектобюджет 2011 г., стана ясно вчера след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Президентът на "Подкрепа" д-р Константин Тренчев заяви, че това е бюджет на стагнацията и е крайно време да бъде казано освен откъде ще се режат разходи, откъде ще дойдат и приходи. Финансовият министър Симеон Дянков отсече, че в проектобюджета за 2011 г. не е предвидена по-висока минимална заплата.
"С над 50% се вдига акцизът върху тютюна за пушене"
Предвижда се повишаване на акцизната ставка върху тютюна за пушене от 100 лв. на 152 лв. за килограм. С това акцизът върху тютюна за пушене се изравнява с този за цигарите при среднопретеглена продажна цена на дребно за периода януари-юли 2010 г. от 4,45 лв. за кутия. Това се предлага да стане с промени в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).
"Бойко Борисов - червено и черно"
Днешният премиер не е случайност или екзотика, той е плод на премислена политика на олигархични кукловоди

в. "СЕГА"
"Правителството бетонира порочните замени на гори"

Въпреки заплахата за гигантски глоби от ЕС, управляващите се отказаха от идеята да развалят неизгодните сделки и дори ще разрешат строежите там
Управляващите се отказаха от идеята си да развалят порочните замени на гори, които се разследват от Брюксел и заради които страната ни рискува глоба до 1.5 млрд. лв. Днес правителството ще обсъжда нов Закон за горите, с който на практика тези сделки се бетонират. Върху заменените терени ще може да се строи, а предприемачите, които се възползваха от замените, ще доплатят неизвестни засега суми.
"Здравната вноска пада с 2%, пенсионната се вдига с 2%"
Държавата избира да покрие дефицита на НОИ вместо на НЗОК
Държавата предпочита да спаси пенсионната система за сметка на здравната. Правителството обсъжда идеята да намали здравната вноска с 2% и да повиши пенсионната с 2%. Така кабинетът ще спази обещанието си пред бизнеса да не увеличава общата осигурителна тежест и ще удовлетвори желанието на синдикатите да започне поетапно повишение на вноските за пенсии, за да се стабилизира бюджетът на НОИ.

в. "ПАРИ"
"По-скъпо и несигурно"

Промените в Закона за нотариусите влизат на второ четене с привкус на лобизъм и съмнителен ефект за имотния пазар - по-скъпи сделки и същата опасност от измами
"Правителството тръгна по спиралата на увеличаващия се дълг"
"Големите супермаркети се насочват към по-малки обекти"

в. "ТЕЛЕГРАФ"
"Връщат водата и парфюма в самолета"

Нови устройства ще засичат експлозивите в ръчния багаж
Ограниченията за внасяне на течности и козметика в ръчния багаж в самолета отпадат. Забраната ще бъде поетапно вдигната до 2012 г., реши общото събрание на Международната организация за гражданско въздухоплаване. Ограниченията ще отпаднат, след като по световните летища се инсталират специални устройства, които да засичат всеки опит за вкарване на течни експлозиви на борда.
"ГЕРБ води на БСП с 3:1"
Полиция и църква  с рекордно доверие
Кристалина Георгиева с рейтинг като премиера
"Затварят булевард заради Енрике"
Дъжд на концерта довечера
"Шугабейбс" не дойдоха, чакаме Соник

в. "МОНИТОР"
"Удариха иманярската мафия"

МВР удари вчера иманярската мафия. Точно в 7 часа сутринта антимафиоти от ГДБОП и полицаи от 8 областни дирекции атакуваха 35 адреса в  Бургас, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Русе и Разград. Източници на вестника разкриха, че е била разбита една от най-мощните иманярски групи у нас.
"Образованите и заможните подкрепят Борисов"
Според проучване на НЦИОМ МВР и църквата най-харесвани
Българският еврокомисар Кристалина Георгиева с рейтинг като премиера
Министър-председателят Бойко Борисов има одобрението на 59%, като го подкрепят високообразованите и заможните българи от големите градове. Българският еврокомисар Кристалина Георгиева има рейтинг като на премиера и също е харесвана от 59% от анкетираните. Това сочат данните от последното национално представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) за периода от 15 до 23 септември.
"Вдигат вноските за пенсия за сметка на здравните"
Вадят на светло осигуровките на чиновниците
Вноската за пенсия може да скочи с 2%, а здравната да бъде намалена с толкова от следващата година. Това обяви вчера д-р Иван Кокалов от КНСБ след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Синдикалистът обясни, че е подочул за намерението.

в. "ЗЕМЯ"
"Бюджет 2011 реже още седем процента от доходите"

Умуват здраната вноска да падне с 2 процента а за пенсия да се вдигне
Бюджет 2011 реше още седем процента от доходите и затова синдикатите не го подкрепят, заяви вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов след вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Правителството умувало здравната вноска да падне с 2 процента, а за пенсия да се вдигне и така да не се увеличава общата осигурителна тежест. Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов е защитил предложението си за увеличаване на минималната работна заплата на 270 лева, добави Кокалов.
"Болниците минаха на военни запаси"
В момента болниците черпят военновременните запаси, алармира бившият председател на УС на БЛС Евгени Душков. Не дай си боже да стане авария, системата е пред тотален срив, играе се с живота и здравето на хората, посочи той. По думите му целта на концепцията на ГЕРБ е здравната система да реши проблемите на пенсионната система.
"Засякоха рапица, третирана със забранен препарат"
Инспектори от службата за растителна защита проверяват магазини и търговски фирми в осем области за опасните семена

в. "АТАКА"
"Сините готови да подкрепят БСП и ДПС за вота на недоверие"

Костов и Гоце убедили опозицията да атакуват кабинета на тема здравеопазване
Синята коалиция, БСП и ДПС са от един отбор вече съвсем официално. Това стана ясно за пореден път вчера, когато лидерът на СДС Мартин Димитров на пресконференция поиска оставката на министъра на здравеопазването Анна-Мария Борисова, а междувременно Сергей Станишев обяви, че БСП и ДПС са се споразумели до края на седмицата да вкарат в Народното събрание вот на недоверие срещу кабинета на тема здравеопазване. Това означава, че днес или утре нужните за целта 48 подписа ще бъдат внесени в деловодството на парламента.
"МАВЪРА вкарва СИК и ВИС в бизнеса по границите"
Иван Костов отваря пътя на мутрите към безмитната търговия по границите
Кое е общото между седесаря Иван Костов и червения Евгени Узунов? На пръв поглед такова няма. Преди 19 години обаче двамата работят за една и съща кауза, макар и от различни страни на политическата барикада.
"Европарламентът защити несправедливо осъден българин по инициатива на Димитър Стоянов"
Декларацията на евродепутата от АТАКА за Мирослав Ризински бе подкрепена от всички негови колеги
Декларация, изготвена от евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов, в защита на македонския гражданин с български паспорт Мирослав Ризински, бе подписана от всички български представители в ЕП. Както вестник "Атака" писа, текстът на документа бе изготвен от Стоянов в началото на новата пленарна сесия. Той акцентира върху несправедливия процес срещу Ризински, след който той бе осъден на затвор.

в. "ЗАСАДА"
"Присаждат на Зума стволови клетки"

Коко Динев иска чужденец да поеме "Локомотив" (Пловдив)
Легендарният Христо Бонев-Зума ще претърпи присаждане на стволови клетки в Италия. Това стана ясно след преглед в понеделник при проф. Рашко Рашев. Зума страда от болки в коленете.
"Спокойствие налегна "Левски"
Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо сподели, че спокойствие е налегнало "сините" педи гостуването утре на "Спортинг". Спокойни сме, но знаем, че ни очаква тежък мач.
"Абрамович прави нощен клуб за играчите"
Собственикът на "Челси" Роман Абрамович е намерил хитър начин да свали своите играчи от първите страници на таблоидите.

в. "МЕРИДИАН МАЧ"
"Гонзо и Борето се захапаха"

Легендите се обиждат с "нагъл" и "завистлив"
Страшен скандал избухна между спортния директор на Левски Георги Иванов и предшественика му Даниел Боримиров. Легендите се захапаха с обиди като "нагъл" и "завистлив", след като бронзовият медалист от Щатите провокира напрежение с поредната си атака срещу собственика на "сините" Тодор Батков. Според него босът не го е допуснал до VIP ложата за мача с Берое.
"Борисов откри новата зала"
Премиерът на България Бойко Борисов откри тренировъчната зала, която ще бъде част от новото многофункционално съоръжение на 4-ти километър в София. Той присъства на стария обичай "Викане от билото на върха". Освен министър-председателя на церемонията бяха поканени още министърът на спорта Свилен Нейков, неговите заместници Иван Ценов и Лазар Каменов, министърът на отбраната Аню Ангелов, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БОК Стефка Костадинова, шефът на родната баскетболна федерация Михаил Михов, както и генералният секретар на централата по борба Валентин Савов.
"Селтик натисна ЦСКА за парите за Шеридън"
Още един финансов проблем се стовари на главите на собствениците на ЦСКА, след като Селтик си поиска парите по трансфера на Килиан Шеридън. Нападателят бе привлечен за 300 хил. паунда, които трябваше да бъдат изплатени на три транша, но от "Българска армия" се ослушват. Шотландците обаче са пратили писмо, с което настояват за дължимите суми.

в. "7 ДНИ СПОРТ"
"ЦСКА плати със заем"

Дават заплати на Армията, оправиха и тока
В ЦСКА намериха пари назаем и почнаха да плащат. Служителите получиха вчера по три заплати, играчите ще вземат днес една или дори две. Ден преди мача с Порто шефовете от "Титан" намериха начин да тушират напрежението.
"Гонзо преди мача с Лисабон: Спортинг е на нож с две остриета"
Сините избират между Анди Слори и Даниел Младенов
На "Жозе Алваладе" им пари под краката
Жардел: За Левски ще е по-лесно, отколкото за ЦСКА
Бразилец и гвинеец се карат при съперника
"Гигов кандидат за ПФЛ"
Президентът на Локомотив (Сф) Николай Гигов е кандидат за президент на Професионалната лига. Документите за издигането му бяха внесени вчера в деловодството на лигата. Останалите двама кандидати а поста са бившият изпълнителен директор на БФС Стефан Капралов и бизнесменът Петър Величков.

в. "РЕПУБЛИКА"
"Болниците минаха на военни запаси"

От здравното министерство плашат със сериозни санкции неосигуряващите се
Болниците минаха на военни запаси. Заради забавените плащания и въобще неплащането от страна на здравната каса лечебните заведения са принудени да използвата ресурси, определени за извънредни ситуации. Това разкри д-р Евгений Душков от КТ "Подкрепа".
"София с нов цирк"
Александър Балкански съобщи новината пред Република
"Евроглоби по родните пътища"
ЕС обмисля въвеждането на общи правила за всички държави-членки
Красимир Костов, главен инспектор в КАТ: Ще трябва да се съобразим
Аргументът на чиновниците в Брюксел е по-лесното събиране на санкциите

в. "СЕДЕМ"
"Иван Гарелов: Наближава ли денят Х"

Дясното: мечти и реалност
"Огнян Минчев: Оттегляне на сините би предизвикало знакови промени"
Разминаванията между ГЕРБ и Синята коалиция се дължат на факта, че в редица направления реформите се рекламират, но на практика не се случват
"Да има ли предмет "Религия и християнство"
Добро образование или "обучение по доброта"

в. "ШОУ" "Кеворк Керворкян: Синът на Недялко Йорданов ме измами!"
Това е същият Недялко Недялков, който призова: "Да опозорим известните хора в тази страна, докато са живи"
"Иван Гарелов: Министрите се държат пред Бойко като насрани деца!"
"Волен Сидеров: След продажбата на Булбанк Костов става милионер"


в. "УТРО"
"Карфур влиза в "Мол Русе"

5 кинозали ще предлагат приизмерно кино на русенци
Френската верига "Карфур", за която се очакваше да стъпи в Русе чрез мол "Гранд Плаза", открива свой хипермаркет в "Мол Русе", стана ясно вчера. В официално съобщение на инвеститора RESB (Real Estate Services Bulgaria) се казва, че магазинът ще бъде разположен на 8000 квадратни метра от партерния етаж на търговския център. Това ще бъде петият хипермаркет на веригата в България.
"Половин град без вода днес до обед"
Нуждата да се сменят датчици по водопровод може да доведе днес до нарушения на водоснабдяването и дори до спирания в няколко от големите градски квартали. Става дума за абонатите на ВиК в "Дружба" 1 и 2, както и по високите етажи в "Родина", "Здравец" и "Здравец-Изток". От ВиК обещават, че ще гледат да свършат с ремонта до 11 часа и ще възстановят нормалното водоподаване.
"Почина шофьорът на ТИР-а от катастрофата край Бяла"
48-годишният шофьор на турски ТИР, причинил в петък тежката катастрофа по пътя за Велико Търново след гара Бяла, при която на място загина друг водач, завечра е починал в болницата. Юмер Хозгерин бе настанен в кома в Интензивно хирургично отделение с много тежка черепно-мозъчна травма, обезобразено лице и разместени очни ябълки. Въпреки положените денонощни усилия от екипа в Интензивното турският водач сее пренесъл в отвъдното, без да дойде в съзнание.

cross-bg.net
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1020174
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031