Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2010 06:41 - Руско енергийно лоби гласи Румен Овчаров за президент
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 579 Коментари: 2 Гласове:
1



    Понеделник, 13 Септември 2010г. Автор: в. Атака       Гоце бесен от кандидатурата на Дългия инкасатор, засенчвал протежето му Ивайло Калфин

Руско енергийно лоби гласи Румен Овчаров за кандидат-президент на предстоящите избори за държавен глава у нас. Това съобщи за вестник "Атака" добре информиран източник от "Позитано" 20. Влиятелни бизнес партньори на шефа на столичната организация на БСП в сферата на атомната енергетика на Русия и около "Газпром" осигурили много сериозно финансиране за предстоящия вот за държавен глава през 2011 година. Те се опитвали да мотивират представители в Националния съвет на БСП да издигнат Овчаров. Така руските олигарси на практика се противопоставили на другия свой приятел у нас - Георги Първанов, и вбили клин в отношенията между бившия енергиен министър и Гоце.
В соцпартията се говори, че руските лобисти са получили подкрепата на определени среди от ПЕС - Партията на европейските социалисти, в парламента на Обединена Европа, членове на енергийната комисия на ЕП. Те били ангажирани да бранят интересите на Москва в Евросъюза. В тази насока в Европарламента от самото начало на мандата си упорито работи и бившият пиар на социалистическата партия Илияна Йотова. Тя получила подкрепата на Евгени Кирилов, също депутат в ЕП от БСП. Кирилов има стара вражда с Георги Първанов. В началото на първия си мандат държавният глава помолил Кирилов да му уреди среща с високопоставени немски политици, но той не си мръднал пръста. Рандевуто било уговорено от Меглена Плугчиева, тогава посланик на България в Берлин. Дамата се постарала Първанов да научи за измамата на Кирилов. Бившият дипломат е известен в ЕС с близките си отношения с проруски настроените енергийни шефове в Азербайджан и Казахстан, които са с богати на залежи от газ и петрол.
Според представители от "Позитано" 20 Сергей Станишев бил доволен от интригата между Овчаров и Първанов. Така отпадал основният му опонент в партията. Бившият премиер се постарал за кандидатурата на Овчаров да научи Георги Кадиев. Той беше посочен от Овчаров като един от възможните претенденти за креслото на "Дондуков" 2. Именно интригата, завъртяна от Станишев, станала причината отношенията между двамата да охладнеят.
Гоце бил направо бесен от подобен развой на събитията. Според червени евродепутати той убедил Ивайло Калфин да се кандидатира за президент. Бившият ни външен министър получил подкрепата на ПЕС. Според Първанов лансирането на Овчаров като кандидат за кабинета му ще разедини гласоподавателите от БСП. Известно е, че бившия енергиен министър е по-популярен у нас от Калфин, който дори не е член на БСП, а на партия "Социалдемократи" на билдерберга Николай Камов.


Тагове:   Овчаров,   лоби,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Малко ще му е трудничко на Р. Овч. да ...
13.09.2010 09:42
Малко ще му е трудничко на Р.Овч. да биде президент.
цитирай
2. анонимен - Не трудно, това е невъзможно.
13.09.2010 16:15
Не трудно, това е невъзможно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031695
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930