Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 09:30 - Вестниците пишат...
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 247 Коментари: 0 Гласове:
0



 
09 септември 2010 06:36

imageв. "ДНЕВЕН ТРУД": "Край на плащането в брой над 5 хиляди лева"
Всички заплати ще минават през банка, но ще може да ги получаваме и в пощите
Всички плащания на суми над 5000 лв. вече ще се правят по безкасов път. За целта министрите приеха законопроект за ограничаване на плащанията в брой, който ще бъде внесен в парламента. Ограничението ще важи и за суми под 5000 лв., ако представляват вноски по задължения за общо над 5000 лева.

в. "24 ЧАСА": "След загубата от Черна гора БФС е готов да даде € 2 млн. на треньор да ни класира"
Това е 1/3 от премията, която плаща УЕФА
Българският футболен съюз е готов да даде премия от 2 млн. евро на треньор, който успее да класира националния отбор на европейското първенство. Те са 1/3 от парите, които УЕФА със сигурност ще плати на всеки отбор финалист. Това стана ясно вчера, след като ден по-рано досегашният наставник Станимир Стоилов подаде оставка заради срамния старт в квалификациите.

в. "СТАНДАРТ": "Втора оставка заради етноскандал"
Ако някой иска, може да определи себе си и като марсианец, каза шефката на статистиката
Втора оставка за една седмица заради етнически скандал по жълтите павета. Шефката на Националния статистически институт доц. Мариана Коцева си подаде молбата за напускане пред премиера Бойко Борисов. Причината е гафът с пробното електронно преброяване, което институтът проведе миналата седмица.

в. "НОВИНАР": "Кюфте върна Миро Найденов в детството"
Кюфтетата и кебапчетата от кайма „Стара планина" са с вкуса, който помня от ученическите си години. Това заяви в сряда земеделският министър Мирослав Найденов след заседанието на кабинета. 20 години българите ядат млечни подобия и вече хората са отвикнали от вкуса на истинското кисело мляко, така е и с месото, заяви Найденов.

в. "ДНЕВНИК": "Светът ще излиза от кризата още по-бавно"
Анкета на „Ройтерс“ показва, че безработицата в ЕС може би още не е минала пика си
Анкетираните: Европа върви към подобряване, но не се е разбързала

Големите развити икономики, на които разчитат производители и износители от държави като България, ще излизат от кризата значително по-бавно от очакваното досега, а централните им банки ще са принудени да  държат ниски лихвите поне до последните месеци на 2011 г. Това прогнозират мнозинството от 250 икономисти, анкетирани от агенция „Ройтерс“, която разпространи резултатите в сряда. Добрата новина е, че те дават само около 20% вероятност да последва втора вълна на рецесията.

в. "КЛАСА": "10 млрд. лв. годишно губи държавата от сивия сектор"
С най-голям дял на сенчестия бизнес са строителството, здравеопазването, туризмът и млекопреработването
Над 10 млрд. лв. губи държавата от сивата икономика у нас, каза вчера Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По думите му през последните години сивият сектор непрекъснато нараства. Според социолога Емилия Ченгелова делът на неформалната икономика в страната е между 50 и 70%.

в. "СЕГА": "Кметове се разбунтуваха срещу нова лобистка поправка на ГЕРБ"
Ако предложенията бъдат одобрени, големите превозвачи ще изтласкат от пазара малките, а транспортът в страната ще поскъпне
Кметовете на малките общини се организират за протест срещу намерението да се въведе нова транспортна схема в страната, която ще ограничи директните автобусни линии между малки населени места, столицата и различните областни центрове. "Не искаме да плашим засега нито с премиера, нито с Еврокомисията, защото се надявам министърът на транспорта да разбере колко сериозно промените засягат малките общини", коментира вчера пред "Сега" председателят на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова.

в. "РЕПУБЛИКА": "Турски десант в наши университети"
7000 студенти чакат европейска диплома у нас
Европейска диплома, привилегии и смекчени образователни изисквания са привлекли около 7000 турски граждани в българските ВУЗ-ове. 20 % от студентите в Техническия университет в София и Варна, както и в Икономическия в морската столица, са комшии. Организации и посредници срещу комисионна работят за увеличаване на квотите за турци, а преподаватели пътуват ежегодно до Босфора, за да агитират абитуриентите там да продължат образованието си у нас.


cross-bg.net



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1030045
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930