Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2010 08:47 - Доган на съд. И какво от това
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 654 Коментари: 2 Гласове:
0




image

Ахмед Доган е единственият български политик, който не се страхува да каже, че е забогатял от политиката. Останалите предпочитат да разказват приказки, а има политици, които са по-богати дори от лидера на ДПС.


 

 

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

На Доган обаче не му пука. Той повече се разстройва от “изневярата” на приближената си журналистка Валерия Велева, отколко от това какво мислят за него българите. Все едно му е, понеже животът му, тайната и явната му власт по никакъв начин не зависят от общественото мнение.
Турците в България ще го избират, докато е жив и докато иска. А докато го избират, той ще продължи да бъде недосегаем, нагъл и арогантен. Ще си взима рушветите, наричани комисионни – кога явно, кога – тайно, ще ходи в парламента, когато му е кеф и изобщо ще показва, че дори тези смешни правила, които важат за останалите политици, за него нямат никакво значение.
Когато не се яви в съда, за да отговаря за получения хонорар от милион и половина за “Цанков камък”, Доган направи точно това: съобщи и на съд, и на парламент, че пет пари не дава за тях. Все му е тая.
А му е все тая, понеже за 20 години огромното мнозинство от българските политици не се срамуваха да забогатяват от политиката; страх ги беше единствено, когато това става публично достояние, понеже разгласата застрашава източника им на доходи.
За Доган такова ограничение няма: на българските турци им е все едно дали той краде и колко.
Като умен човек Доган е сметнал всичко това, както и че системата, която позволява на политиците да богатеят, едва ли ще тръгне срещу самата себе си.
Най-многото, което може да му се случи, е да го глобят 3000 лева и да му конфискуват хонорара от 1,5 милиона лева. Това няма да промени нищо.Понеже Доган е политическо чудовище, единственият отговор на неговото арогантно, нагло, безпардонно поведение може да бъде политически. ДПС отдавна не е политическа партия, а гигантска корпорация, която живее от политиката.
И понеже избирането на върхушката на тази корпорация изобщо не зависи от избирателите, решението е в ръцете на останалите политици.
То е просто – под никаква форма и по никакъв начин ДПС не трябва да бъде допускано във властта. Не “Атака” трябва да бъде изолирана, трябва да бъде изолиран Доган, понеже той вече не представлява никого, освен себе си.
Както се вижда обаче от българската политическа практика, това не се случва – и Първанов, и комунистите, и Симеон се целунаха и прегърнаха с това чудовище без всякакво колебание.
И други ще го направят, само да им падне сгода.
ekipnews.com


Тагове:   Какво,   Доган,


Гласувай:
0



1. анонимен - НА ДОГАН ,НЕ МУ ПУКАЛО......
04.09.2010 10:08
......ЧЕ КАК ЩЕ МУ ПУКА ,КАТО В ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ.....НА ВЛАСТ СА САМО НЕГОВИТЕ КОЛЕГИ И СЪТРУДНИЦИ ,ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ!!!!!!!!

АТАКА И СДС, ОСВЕН ДА МУ РАЗДУХАТ РЯДКАТА ВЪЛНА НА ЗАДНИКА.....НИКОГА ,НИЩО НЯМА ДА МУ СТОРЯТ!!!!

...НАЛИ СЪТРУДНИКА НА ДС-ДОГАН ЕФЕНДИ ,САМО ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И....
.....СЕГАШНИТЕ ВЕЛМОЖИ ,ЩЕ ГИ ОТВЕЕ ВЯТЪРА....... С ПЛЯВАТА!

НЯМА ИСТИНСКА "ДЕСНИЦА" В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!
САМО ЖАЛКИ, ЧЕРВЕНИ,......... ИМИТАТОРИ..!
цитирай
2. анонимен - Нели
04.09.2010 10:13
Много хубва статия. Поздравявам автора. Хубав, стегнат, точен език и много смисъл в малко думи. А и снимката е перфекктно подбрана и кореспондира с написаното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031331
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930