Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2010 10:00 - Мюсюлмани поискаха още джамии в България
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 798 Коментари: 1 Гласове:
1



    Петък, 30 Юли 2010г. Автор: в. Атака       Мюфтии агитираха на турски и се молиха в центъра на София

ДПС спретна поредната провокация в центъра на София вчера. Мюфтии, депутатите от сепаратистката партия и мюсюлмани се събраха на протест в София срещу новото ръководство на главното мюфтийство. Турците бяха докарани организирано с около 100 автобуса от различни части на страната. Протестът им уж срещу новия мюфтия Неджим Генчев обаче се превърна в искане за строежа на повече джамии в България.
На турски език досегашният мюфтия Мустафа Хаджи поиска да бъде възобновен строежът на джамията в Бургас, а също и да бъде построена втора джамия в София, както и да бъдат отворени отново тези в Стара Загора и Кюстендил.
Припомняме, че именно партия АТАКА успя да спре строежа на втората джамия в София, която трябваше да се издигне в квартал "Малинова долина" заедно с голям ислямски комплекс. Това стана след среща на Волен Сидеров и компания с главния архитект на столицата Петър Диков в края на 2008 г. АТАКА събра 20 000 подписа срещу идеята да се строи втора джамия в София.
Като аргумент националистите цитираха статистика на мюфтийството, според която броят на мюсюлманските храмове в България е 1457, като 1217 от тях са джамии, а месчитите (малки молитвени домове) са 240. Националистите настояха да им се предостави цялата история по закупуването на имота в кв. "Малинова долина", отреден за Ислямски център за образователна, социална и административна дейност.
Според лидера на АТАКА Волен Сидеров исканията за такива центрове се правят от външни ислямистки сили, които се опитват да покажат по този начин, че България е мюсюлманска страна.
Според националистите, макар имотът да е частен, става дума за проблем, свързан с националната идентичност. Затова е нужно провеждането на референдум сред столичани за изграждането на центъра, настояха от АТАКА.
По време на вчерашното шествие, тръгнало от площада пред президентската администрация, турците не спряха да изпълняват религиозни песни. Към тях се присъедини и цялата група на ДПС, които загърби работата си в парламента и излязе показно да се молят в центъра на София.
Мустафа Хаджи започна обръщението си на турски език, след което продължи да говори на български. Хаджи се обяви също срещу "хората, които не са мюсюлмани, а се опитват да учат на ислям и определят колко силно се чуват минаретата". Хаджи завърши изказването си на турски, което беше посрещнато с одобрителни възгласи на същия език. След решението на Върховния административен съд за връщането на Недим Генджев във Висшия духовен съвет на мюсюлманите Главното мюфтийство тиражира един куп клевети, че уж държавата се намесвала в тяхното вероизповедание. Макар че истината е съвсем друга и години наред то прави каквото си иска в полза на ислямската инвазия у нас. В началото на юли, пак като протест срещу новия главен мюфтия в Кърджали мюсюлмани се молиха за първи път извън джамията, а имами от няколко града поискаха мюсюлманките да се снимат забрадени на новите лични документи. Искането им обаче бе отхвърлено категорично от МВР.


Тагове:   България,   още,   мюсюлмани,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ха, друго още нещо да искат?! Май...
30.07.2010 18:31
Ха, друго още нещо да искат?! Май-май настъпва деня...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1030081
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930