Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 06:19 - Емисари броят по 400 лв. на забулени жени в Родопите
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове:
1



    Четвъртък, 29 Юли 2010г. Автор: в. Атака       Сигнали за престъпната дейност на пратениците от Саудитска Арабия получи националистът Борислав Стоянов

Емисари предимно от арабски държави, както и местни ходжи и имами, плащат по 400 лв. месечно на жени и момичета в района на Смолян и областта, ако се съгласят да ходят забулени с фереджета, разкри народният представител на АТАКА Борислав Стоянов след среща с местни жители.
"Имах поредица от срещи в Смолян, както с наши активисти и симпатизанти, така и с местни журналисти, преподаватели и учители", разказа Борислав Стоянов. "Те разкриха, че през последните години в района най-вече на Чепинци, Мадан, Рудозем и Неделино се наблюдава рязко активизиране на дейността на различни емисари и проповедници на радикални ислямистки идеи с неясен произход, за които се знае единствено, че идват най-вече от арабски държави, на първо място от Саудитска Арабия. Бяха ми предоставени много сигнали, подкрепени с факти, че както въпросните емисари, така и местни имами оказват натиск върху млади жени да носят фереджета, като срещу това им гарантират, че всеки месец ще получават от тях по 400 лв. И, за съжаление, тук е основният проблем - във въпросните региони има огромна безработица и хората са готови буквално на всичко, за да получават такива "лесни" пари, които за Смолянска област са си доста сериозна сума" поясни патриотът.
За други подобни случаи в региона на Велинград, Ракитово и Сърница на предлагане на суми за изпълняване на определени обреди, свързани с исляма, но от порядъка на 300 лв. месечно, депутатът Борислав Стоянов сигнализира още в началото на годината.
"Още през есента на миналата година отправих питане към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за това запознато ли е неговото министерство с дейността на подобни емисари и радикални ислямистки секти на територията на нашата страна и какво смята да предприеме в тази насока. За съжаление виждаме, че нещата си продължават по стария начин и смятам, че трябва отново да се проведе сериозна дискусия с вицепремиера Цветанов върху тези проблеми, тъй като в крайна сметка те представляват заплаха за националната ни сигурност. Допълнително съм уверен, че с новия закон за вероизповеданията, който подготвяме от АТАКА, ще успеем да сложим спирачка върху безпроблемното и неконтролируемото бродене из пределите на нашата държава на всякакви емисари, за които никой не знае откъде идват, какъв ценз имат и дали изобщо имат право да се занимават с проповедническа и религиозна дейност", заяви Борислав Стоянов.
След като ДПС бе изхвърлено от властта, сега се стреми да запази позициите си в т. нар. смесени райони и Родопите. Там хвърля огромни усилия и пари, предоставени от турски и арабски фондации, за да турцизира помаците. Вдига и "мизата," предлагайки по 300 евро на безработни християнски жени, ако те се съгласят да приемат исляма и сложат забрадката. Такива случаи вече има в района на Велинград, Сърница, Западните Родопи - до Гоце Делчев.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1029806
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930