Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 14:10 - Сравниха Първанов с Левски, Ботев и Стамболов
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове:
0



Сравниха Първанов с Левски, Ботев и Стамболов


imageБългарската история записа поредния урок за поколенията, който ще им покаже в какви времена живеем. Прав е бил онзи народен мъдрец, който е измислил нарицателното за България – Абсурдистан. Защото аз не мога да намеря друга подходяща дума за новината, че Агент Гоце или известен още като Георги Първанов, президент на България, потомствен комунист, доносник и ловец, е получил почетния знак за принос към българската държавност, освен АБСУРД!

Ако сте останали без дъх, докато прочетете последното изречение, то поемете дълбоко въздух, защото следващата подробност е също толкова срамна и абсурдна. Председател на Института по теория и практика на лидерството, откъдето идва наградата е Димитър Иванов. Той е известен колекционер и бивш началник на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност. Информационните агенции, които разпространиха новината не спестяват и още една подробност. Освен от института на Димитър Иванов, награждаването е било подкрепено и от Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии с ректор Стоян Денчев (бивш вицепрезидент на „Мултигруп“), съвместно с БАН. Поводът за научната сесия е 115 г. от смъртта на бившия министър-председател Стефан Стамболов.

imageПърванов беше определен като лидер на баланса и разбирателството. Светлана Шаренкова, която връчи наградата каза още:

„Основното в неговата политическа и научна дейност е намирането на баланса и хармонията в обществените отношения.“

След това продължи в същия дух и сравни Първанов и със Стамболов в отношението му към Русия.

„Както в годините, в които Руската империя къса дипломатическите си отношения с новата българска държава, Стамболов не ограничава, а стимулира културните, образователните, икономическите, личните отношения с Русия, подобно на него Първанов разбира смисъла да бъдем коректни и лоялни партньори с Русия, без това да влияе на отношенията ни с другите два вектора – ЕС и САЩ. За такъв подход се изисква вродено чувство за симетрия и баланс за справедливост.“

Заесно с почетния знак на института на Димитър Иванов президентът получи от Стоян Денчев картина, изобразяваща сегашния български президент като бик.

Е, това е! ГЕРБ изтрещяха дотолкова, че се радват на разни малоумни химни. Бойко Борисов три дни обяснява колко добре се разбира с Путин. Сините са се вцепенили от бездействие. Някой предложи Азис да стане министър на културата. Какво се случва в държавата България? Има ли държава все още? Това политика ли е или турски сапунен сериал?

Не може да не се почувстваш омерзен от подобна новина. Не и когато наравно с името на този, който няма почти никакви заслуги към българския народ, чуеш имената на Ботев и Левски. Светлана Шаренкова не се посвени да го направи.

Историята отрежда всекиму дължимото понякога след десетилетие, дори и векове.

В началото уточних кой е Димитър Иванов. Стана ясно и кой е Стефан Денчев. Ще добавя още малко подробности, че абсурда нещо ми се струва недостатъчен. Коя е Светлана Шаренкова?

Светлана Шаренкова е родена през 1961 год. в София. Завършила е Московския университет, специалност социална психология. От 1997 год. се занимава с издателски бизнес, създател и директор е на „Българо-руския информационен пул“ и на вестник „Русия-днес“, директор на вестник „Република“ и управител на „Европреса“ ООД.
Издател е на редица книги за демократична Русия и нейните ръководители: Борис Елцин, Владимир Путин, Евгений Примаков и Юрий Лужков. Светлана Шаренкова е председател на Форума за бизнес-сътрудничество България-Русия и зам.председател на Асоциацията за дружба с народите на Русия.

Светлана Шаренкова освен това е жена на Владимир Тутберидзе, грузинец с руски паспорт, бивш офицер от българското МВР преди 1990 г (без да е имал българско гражданство), изгонен от България за организирането на престъпна група.

Едно от малкото предимства на демокрацията в България е, че ако се разровиш можеш да намериш почти всякаква информация. В случая подробности само допълват абсурда. И понеже явно не мога да сляза от тази въртележка, ето и още едно уточнение. Преди време „Мултигруп“ платиха за паметника на Стефан Стамболов. Там той е изобразен със съсечена глава – да се знае и помни от поколенията какво се случва на онези, които не зачитат руските интереси.

Това е! Четеш, гледаш и не вярваш на очите си. Всеки ден ни радват с новини, от които ти се ще или да хванеш гората, или да поискаш политическо и културно убежище в някоя нормална държава. Нямам думи, просто нямам думи! Но какво можеш да кажеш, когато русофили се награждават по случай 115-та годишнина от смъртта на Стефан Стамболов, който е отявлен русофоб. Нищо друго, освен: Господ да пази България!

razkritia.com



Тагове:   Стамболов,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1029953
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930