Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2010 11:16 - Станишев и Първанов като Пинокио, мерят си носовете
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.06.2010 11:17


 

 

image

Активът на столетницата отново е изправен на нож един срещу друг. Духът на червеното спокойствие бе изпуснат миналата седмица след телевизионната изява на президента и екс лидер на БСП Георги Първанов. Оправдавайки се, че няма мераци за изпълнителната власт, той хвърли информационна бомба, обяснявайки, че през 2005 г. наследникът му в партията на Тато - Сергей Станишев, му е предложил официално да стане премиер на страната, но Първанов скромно отказал.

Само няколко часа по-късно Станишев иронично отби топката, казвайки, че не си спомня да е радвал Първанов с подобна оферта, а като доказателство сочел пред медиите, че носът му не е пораснал. Но от главите на двамата държавници скандалът се пренесе в червените редици.

„ В случая едва ли става въпрос за класическия вид на психичното заболяване, наречено „езиковата трагедия”. Един от тях явно лъже, или пък и двамата, или просто някой е получил амнезия”, коментира експертът от Четвърти километър д-р Тони Филипов.

Източници на Frognews.bg от централата на „Позитано” 20 разкриха, че проблемът е по-скоро при младия Станишев. Вече година след загубата на изборите от миналото лято, той не можел да преодолее стреса от възхода на пожарникаря от Банкя.

„Вероятно зле му са се отразило и убийственото слънце от последната седмица, а Серго е без коса, а ходи и без шапка”, загрижено коментират червените бабички. Съпартийците му обаче са категорични, че преди 5 години Станишев дори пратил нарочно писмо до патрона си Първанов, предлагайки му да се прехвърли от „Дондуков”2 на „Дондуков”1. Копие от него още се пазело в секретния отдел на партията. Информаторите ни предоставиха избрани пасажи от апетитната оферта и мотивите на Станишев, защо отстъпва властта. Ето и акцентите от писмото:

„ Драги Георги, г-н президент, изправен съм пред сериозна дилема. Въпреки че ми се полага по право, имайки предвид произхода си, постът министър-председател не ми е детската мечта. Аз вече съм зрял мъж и си давам сметка за отговорността, която трябва да поема, а за съжаление такова нещо до сега не ми се е случвало. Знаеш, че нямам нито един работен ден в реалния сектор, тоест нямам социален и административен опит. Освен това не съм създал свой дом, семейство и деца, не знам какво е да се грижиш за други, освен за собственото си его. Освен това, липсва ми и професионално образование за ръководене на една държава. Знаеш, че в СССР съм учил разни исторически науки, а дипломната ми работа беше за нашивките и знаците в униформите на съветската армия. Важна тема, но повелята на деня сега е друга. В този план на мисли, аз продължавам да се чувствам като "зайчето, изскочило от твоя ръкав”, отчита недостатъците си Станишев.

В същото време той оценява по достойнство предимствата на държавния глава. „Ти носиш име на светец, а моето е спорно - СерГей, няма харизма. Ти си истински мъжкар, привличаш дамите като магнит, никой не те свързва професионално с верни, но набедени другари, като Азер Меликов, Росен Димов, Криси Вигенин, Петко Сертов и т.н. Ти си боец, преведе партията като Ной през много изпитания и потопи, имаш пушка, точен мерник. Безпощаден си към хищниците в гората и държавата. От друга страна, си експерт по „История на БКП”, а това реално означава, че можеш всичко и ставаш за всяка работа. Контролираш безупречно медиите, та даже и шоу предаванията, така че хем да има гласност и прозрачност, хем да опазим народа от тайните. Твой е Конституционният съд, ВСС, прокуратурата, тайните служби, патриархът и мюфтията, и даже сектите. И родните олигарси са твои хора, и опозицията е твоя, и мостът с Русия е под твой контрол.

Отчитайки тези предимства ти предлагам да поемеш премиерския пост и да отсрамиш партията, аз трудно ще се справя и с тези дяволи Царя и Доган, които ми налагаш за коалиционни партньори”, посочва мъдро Станишев в писмото, за което сега мълчи и крие.

От червената централа в столицата твърдят, че след като Първанов отминал предложението с ледено мълчание, Станишев се обърнал със същата оферта и към другите червени емблеми - Румен Овчаров, Румен Петков, Стефан Данаилов, Татяна Дончева, а на края опрял с молби и до независимия доцент по икономика Алексей Петров. Но всеки от тях намерил оправдателен мотив и отбил атаките.

Р. Овч. обяснил, че може да му стане дясна ръка, но не може да остави без надзор енергийната мафия, имало си работа и там. Плевенският Румен пък се припознал за лява ръка и наблегнал, че е зает със стратегия за вкарването в затвора на братята Маргини и братя Галеви, а и не можел трезво да направи преценка на предложението. Героят от „На всеки километър” обяснил, че готви ролята на живота си в „Стъклен дом”. Фурията Дончева била както винаги най-пряма и ясна: „Абе Сергей, сляп ли си, че аз съм женския ти прототип, какъв премиер става от мен, защо ме будалкаш, стягам нов проект – Д2, но без Дичо.” „Аз ставам за министър-председател, имам научна титла и добра стойка, но ако решиш да правиш ДАНС, за да цакаш Румен Петков, кой ще контролира Петко Сертов?”, риторично попитал днешния Октопод Алексей Петров.

Тези любопитни кадрови маневри сега излизат за пръв път на бяла свят, след скандалните обвинения в лъжа между Първанов и Станишев. Червените барони от „Позитано” днес са бесни, че Станишев реално е посегнал над свещената крава в държавата, изкарал е президента лъжец, словесен воайор и фантазьор, направил го е за посмешище пред целия народ и червената армия от избиратели.

„Сергей е даже по-голям клеветник и от Иво Инджев, и от жълтата преса, и от сайта „Опасните новини”. Кой чужд държавник и дипломат ще иска да се среща вече с Първанов? Даже и руснаците ще се отдръпнат, щом със Станишев не могат да разделят истината, как да му вярват за енергийните проекти и обещания”, троснато, но загрижено коментирал младият вълк и довереник на президента - Кирил Добрев.

В акцията срещу Станишев открито се включили и червените кинжали Ламбо Данаилов, познавачът на водната енергия Корумбашев, пинчера Антон Кутев. Те вече репетирали танц със саби под ръководството на Румен Петков.

Властелините на столетницата дали ултиматум на Станишев – или доброволно да се извини на президента и да признае, че лъжецът е той, както си било и в действителност, или го хвърлят на сините и ГЕРБ, и става втори Виденов. Какво ще роди обаче мълчанието в спалнята на Станишев, очаквайте от него самия, или гледайте във втория сезон на „Стъклен дом”.

Червенко Трайчев
frognews.bg



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1020348
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031