Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2010 16:45 - Да ви пикая на законите!Долу ръцете от отец Иван!
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
3



 
 
Защо тези дребни чиновничета не тръгнат да съборят хотела на някоя мутра или олигарх? Защото не им стиска? Защото или ще ги бият, или ще ги е..т, или и двете.


България изведнъж стана много правова държава. Оказва се, че с помощта на дребни местни чиновници и доносници уникалният приют на отец Иван от Нови Хан може да затвори врати. Намерили чиновниците-блюстители на закона някакви нередности и били длъжни да реагират.

Какво му е лошото на този приют? Че върши работата на държавата като приютява 130 човека ли? Отец Иван храни и подслонява хора, за които същата тази държава трябва да се грижи, но не го прави. Отец Иван се държи достойно, и полека, с честен труд гради приюта си. Колко медии правиха репортажи за самарянина от Нови Хан, но същата тази келява институция-държава, която се състои от мързеливи чиновници с 13 годишни заплати, не си мръдна и пръста, за да удари едно рамо.

Отец Иван учи възпитаниците си на трудолюбие, гради от тях честни християни, които искат да си стъпят на краката и да работят, а не да стоят на социални помощи като някои паразити и да цоцкат народни пари. И вместо институцията-държава да благодари на отец Иван, вместо да го поощрява, тя му прави спънки, защото от стените висели кабели и било опасно.

Да ви пикая на кабелите и на тъпите закони! Защо тези дребни чиновничета не тръгнат да съборят хотела на някоя мутра или олигарх? Защото не им стиска? Защото или ще ги бият, или ще ги е..т, или и двете. Защото олигарсите си плащат на дребните душици, за да си построят хотелите върху българските природни богатства. Още малко и морето ще застроят, ще изсекат дърветата до последната фиданка, но никой не ги закача. Виж обаче отец Иван може да го тормозим, си казва дребната чиновническа душичка и тръгва да търси законово основание да му прави мръсно!

Защото същата тази дребна и вредна чиновническа душица е наясно, че зад отец Иван не стои никой. Той е сам с възпитаниците си. Държавата отдавна му е обърнала гръб и не й дреме, медиите се появяват при този човек само по празници да го питат как се справял.

Оставете отец Иван на спокойствие да си върши работата. Като му затворите приюта няма да получите потупване по рамото, нито по-голяма заплата. Но ще ви тежи на съвестта, ако ви е останала такава, че унищожавате нещо, което е направено с любов и да помага на хората!

Деян МИХАЙЛОВ
Писна ни


Тагове:   отец,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1026697
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930