Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2010 19:44 - Ексминистърът Нихат Кабил обвинен,а той невинен като детска усмивка
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 .

 


imageКабинетът “Борисов” хич не си поплюва. Днес беше повдигнато обвинение срещу бившия министър на земеделието Нихат Кабил, който е депутат от депесарската партия на Доган. Преди него на въжето увисна и Валери Цветанов като двамата ги свързва едно и също провинение, ощетяване на държавата заради извършени заменки от горския фонд.

imageПотърсен за коментар, Нихат Кабил без ни най-малка вина се изказа по случая: „Бях привлечен за обвиняем във връзка с подписване на две заповеди за извършване на замени от горския фонд по реда на член 14 от Закона за горите. Като министър съм изпълнявал задачите си много отговорно във връзка с изпълнението на Закона за горите“, категоричен беше Кабил.

imageИма си хас да се признае за виновен, а и защо ли да го прави, след като всичко ще си дойде на мястото. Облачното настояще ще бъде подминато като пътен знак и животът му ще се разясни. Само за едно нещо е недоволен – искат му гаранция от 50 000 лв., а на него не му се дават. С колко нечестен труд си ги е заработил, а те сега да му ги вземат?! Той и затова се възропта като обяви, че ще обжалва, също както бившата ни социална министърка Емилия Масларова, която “едва свързвала двата края” и не можела да си позволи толкова висока парична гаранция, ето защо съдът й я намалил на 5000. Какво нещо само? Разциврила се госпожата и десеторно й намаляват наказанието, ами тогава да започнат да мрънкат и всички други престъпници!

За тях едва ли ще има такъв успех.

imageОще от древността съществува едно разделение на патриции и плебеи. Патрициите като Масларова и Кабил, винаги ще се измъкват лесно от ситуацията, докато за плебеите-народът, нещата ще стоят по съвсем друг начин.

Така например за откраднат велосипед в България, човек може да бъде осъден на 2 години затвор, докато по-горе споменатите осанки си живеят живота без ни най-малко да бъдат обезпокоявани. Най-много да ги принудят да платят символична за тях гаранция, но това не ги притеснява, тъй като задигнатото се равнява на милиони.

За Нихат Кабил едва ли ще е затруднение да си заплати 50-те бона, но предпочита да не го прави, след като може да заплати и много по-малко. Не случайно богатите са богати, защото са стиснати. Не така пестелив е бил ексминистърът при издаването на две заповеди, които са ощетили страната в размер на 115 640 603 лв. Кабил е подписал договори за извършване на замяна на недвижими имоти между Национално управление по горите и „Ел Ем Импекс“ ЕООД и Национално управление по горите и „Грейд 2004″ ЕООД с цел да облагодетелства „Ел Ем Импекс“ ЕООД в размер на 49 935 250 лева и  „Грейд 2004″ ЕООД в размер на 65 705 353 лева.

imageСлед това ще ни се прави на “света вода ненапита” като освен това се разбра, че именно по негово предложение през 2005 г. от бюджета на Министерството на земеделието и храните (МЗС) са били прехвърлени 1,5 млн.лв. към частната фирма „Булгарпродукт“ АД, заяви Мирослав Найденов. Одобрение е направено и от imageдвете правителства на Сакскобурготски и Станишев, а идеята била дружеството да участва в българо-руски отношения при изграждането на дистрибуцинен център, който да продава селскостопанската продукция.

И след всичко това, ексминитърът Нихат Кабил ни обяснява, че е невинен като детска усмивка.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031281
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930