Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 19:37 - Премиерски неволи
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
0



Станишев доволен в "Магнолия", живее баровски като Трактора Петък, 30 Април 2010, автор: Васил Василев

 

    image Комплекс Магнолия
снимка:Frognews.bg
Лидерът на БСП Сергей Станишев живее досущ като скандалния октопод Алексей Петров - на частна улица с бариери, с табели "Пазете тишина" и десетки видео камери, които бдят за спокойствието му. Фотоапаратите тук са строго забранени, а достъпът за "простосмъртни" е недопустим без разрешение на някой от съкооператорите на вожда на червената партия.

Сергей Станишев все още живее в разцъфналия преди година комплекс „Магнолия” в Бояна, въпреки клетвите, че ще остане там само 6 месеца. Бившият премиер бил като призрак – никой от комшиите му не го бил виждал.Червеният вожд влезе в богаташкия квартал на собствени разноски в началото на август м. г. и обяви, че ще остане в луксозен мезонет, който бил на приятел за кратко. Но чистият въздух от боровата гора и идилията, която цари, явно са се осладили на социалистът, когото комшиите определят като съвестен съкооператор.

Самият Станишев обяви преди година, че наемът му бил едва 600 евро. Бившият премиер освободи покоите в резиденция "Бояна" светкавично и се нанесе в апартамента в комплекс „Магнолия”, който бил на негов познат. Брокери твърдят, че е невъзможно 200 кв. м.  имот на подобно място да се предлага за толкова малко пари. Наемите, според специалисти за такова жилище, тръгват от 2000 евро нагоре за месец. Самият екс премиер каза миналата година, че ще плаща за апартамента от 20-те хил. лв. командировъчни, които имал спестени.

Репортер на Frognews.bg разговаря преди дни с охраната на комплекс „Магнолия”. Забраниха ни всякакви снимки, тъй като по неясни причини фотоапаратите на улицата между новостроящия се „Магнолия” 2 и апартамента на Станишев били забранени. Пропуск в двора на богатите се издаавл единствено след изричното им разрешение. Възрастният мъж, който се грижи за спокойствието на бизнесмените, потвърди, че шефът на БСП все още е наемател в кооперацията. Попитахме съседи, дали са виждали Станишев да обикаля наоколо.

image
Новостроящият се комплекс "Магнолия" 2

Всички заявиха, че само знаели за известния си комшия, но така и не можели да го срещнат. За това, разбира се, имало логично обяснение. Всяка сутрин идвали различни коли от НСО, които качвали Сергей Станишев в подземния гараж и го возили до работното място. Вечерта процедурата била абсолютно същата. „Сергей Станишев е като някакъв призрак, не сме го виждали нито веднъж да излиза и да се разхожда около блока.”, разказват съседите на бившия премиер. В квартала дори тръгнала мълвата, че Станишев бил откупил жилището, тъй като наскоро сменял обзавеждането си.

Сред хората, които живеят в „Магнолия” нямало други политици, обясни ни охранителят. Комшиите на социалиста били само бизнесмени. Жена, която се грижи за децата на едно от семействата в блока разказа, че Станишев бил сред най-съвестните съкооператори. Редовно си плащал всички такси и не правел шумни купони, с които да дразни останалите.

Самият комплекс „Магнолия” се намира на 50 метра от сараите на Доган в полите на Витоша. Излизайки на балкона, пред бившия премиер се открива гъста борова гора. Мръсният въздух и смогът от центъра на София тук тутакси изчезват. Няма ги и досадните клаксони, трамвайни тропоти и воят на линейките. Единствено строежът на комплекс „Магнолия” 2 разваля идилията на „Беловодски път” в Бояна.

Комшиите на Станишев също не са случайни. Наоколо живеят Димитър Станчев, Георг Краев, Стоян Марков, Ахмед Доган, Росен Дойнов, Ангел Симеонов. Състоянието на обитателите на „Магнолия” се измерва в милиони, пресмятат запознати.
FROG.NEWS


Тагове:   неволи,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031304
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930