Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 20:01 - Депутатите остават без любовници
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 856 Коментари: 1 Гласове:
1



Публикувано от Владимир Немиров - Владинемир   Разкрития.ком
Това се подразбира от проекта за нов етичен кодекс на парламента. Документът е изготвен от комисията за борба с корупцията и ако той се приеме при предстоящото гласуване, ще се наложи депутатите ни да станат като монасите. Ще им липсва само ореолът на светостта, за да се въздигнат до светци. Разбира се, има и други ограничения на св(л)ободите им, но това със забраната на забежките най няма да им се хареса. Защото парите и властта не им се услаждат без интимните радости. Така че е обяснимо защо са приели със смесени чувства предложените мерки за укрепване престижа на институцията.

imageИначе текстът звучи инфантилно и странно. Как може да се узаконяват неща, които трябва да се подразбират от само себе си. Да не псували, да не контактували със съмнителни лица, да не петнят името си и това на парламента. То тези неща са задължителни още при подбора и избирането им за народни представители. Останалото е поставяне каруцата пред коня, излишни мерки постфактум по отношение на лица, които априори трябва да са еталон за етичен кодекс. Ама малко повече фриволност имало и в другите парламенти, някои държавни глави също са доста екстравагантни и повече от достатъчно разкрепостени. Да, ама те виреят в друга среда, която не се влошава до неузнаваемост от инцидентните изцепки на някои отговорни длъжностни лица. А у нас поведението на парламентаристи и министри прелива и без това пълната чаша на разтурията. Обърква представите ни за границите на допустимото при случващото се в публичния живот на страната ни.

imageКакво още ще вгорчава живота на народните ни представители. Необходимостта да дават телефоните си на своите избиратели, да имат постоянна връзка с тях по имейла, да са публично достояние адресите им. Да не клюкарят колегите си и да не злословят за гражданите. Въобще да свикнат с мисълта, че пътеките им са минирани. В случай на неспазване на правилата за поведение, се разделят със своите два и кусур бона заплати.

Особена е тази инициатива. Резултатите са съмнителни. Но не е зле да се поосвестят някои „изперкали” нашенски сенатори в „изперкалата” ни по мнението на германските медии държава.



Тагове:   остават,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ei Panaiotov, shto triesh komen...
29.04.2010 18:18
Ei Panaiotov, shto triesh komentari be pezeveng?Cheti si sam shibaniq blog.GERBER - KOMUNIST!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1031721
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930