Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2010 09:47 - От страниците на днешния печат
Автор: panaiotov Категория: Новини   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
-1



Как защитничката на мутрите пое щафетата от трактора

Магдалена ТАШЕВА

 Първо си изсърбваме Бойко, а до две години екип от 5-6 души с отлична репутация, добре запознати с държавните механизми, вадят страната."
До две години...
Така червената поразяваща уста Татяна Дончева си представяше нещата в средата на юни м.г.
Не стана. Пършива черна котка й мина път! За броени месеци с 13-14 успешни операции за залавяне на престъпници, сред които и магистрати, бяха срязани част от градените 20 години канали за трафик и източване на държавата, с които пълнеха черните си каси. Бойко взе да им присяда.
Затова бившата червена депутатка, която виждаше себе си сред онези "5-6 души с отлична репутация" (милата!), вече вие на умряло в Алексейпетровия вестник "Галерия". Държавата била в пълен блокаж, а  "най-стабилните фигури" в България били Иван Костов и Георги Пирински. (Те вероятно са сред онези 5-6 лица, с които Танчето се кани да вземе властта).
Затова Дончева е изработила "алтернатива на сегашното управление" под формата на NGO-то "Движение 21". Дончева ще го ръководи, без да напуска поста си на председател на БСП- Габрово и без да напуска НС на БСП. Движението е съставено от партийни функционери като червения общински съветник Жельо Бойчев, Бриго Аспарухов, Весела Лечева и пр. Въпреки това то нямало нищо общо с БСП, не било нито ляво, нито дясно. Сега да не кажете пак, че то е мимикрия на БСП като АСП, ГОР, БОР, ЧВОР и други нейни мутанти, познати от миналото. Няма такова нещо! Пък и какво сте врякнали срещу БСП? К"во й е на партията?
"БСП никога не е била клиентелистка партия, на нея просто й се наложи да участва в този преход!", заяви с уникалното си дебелокожие Дончева по ТВ Европа на 22 април. Забравила е, че само преди месеци искаше БСП да каже как е раздавала куфарчета с пари в началото на прехода. Те вече не са клиентелизъм. И Дончевата поправка "Ванко 1", която легализира износа на проститутки от България, също не е клиентелизъм. Хората веднага преименуваха движението й във "Ванко 21", но това е защото те били озлобени, искали мъст, но мъст не трябвало да се иска, а трябвало да се иска справедливост, но то трябвало да бъде придружено от истината, нейното разкриване е сложно и не става в сегашната истерия и ние ще дадем алтернативата на истерията, която е фашизъм, защото хората ги е страх и ректорът на СУ го е страх и ....
Зашеметена, водещата на интервюто не успява да влезе в потока, за да попита Георги Гергов, Петър Кънев и Гущеров без клиентелизъм ли станаха милионери. Веднъж видяла микрофон, Дончева така се възбужда, че вече не може да се спре. "Няма изход от словесния оргазъм на фригидната истеричка" - пише Юлия Кръстева за една своя героиня. - "Тя така вибрираше с отвора на ларинкса си, че гъделът скоро обзе всички, а тя продължаваше да се възбужда от движенията на раздутия си, екзалтиран, неуморим език - нейният сексуален орган." ("Убийство във Византия")
Тази сексуална болест не е толкова невинна, колкото изглежда на пръв поглед. Дончева се страхува да спре, за да не й зададат въпрос за заниманията й с поръчково законодателство, търговия с влияние, участието й в разработката "Галерия".
Някак си забравихме как Дончева вдигна скандал в парламента, когато на 25 септември 2008 г. установи, че МВР подслушва нея и приятеля й Иван Чобанов. Депутатката искаше да знае кой е написал аргументите, с които е поискано разрешението за подслушването - те включват сериозни съмнения като държавна измяна, търговия с влияние, корупция, висша престъпност...  Оттук тръгна и скандалът "Галерия".  
Защо Дончева още не е разследвана във връзка с доставянето на информация за сайта "Опасните", заради която един журналист бе полуубит? "Не друг, а Дончева поиска среща с мен през лятото на 2008 г., в разгара на врявата около "Опасните". Вечеряхме с нея и с Огнян тъкмо в ресторант "Кипарис", пред който по-късно бе извършено злокобното нападение с чуковете", разказва Мутафчийски в "Труд" от 13 август 2009 г. - "Дори моите уши пламваха при някои от квалификациите на дамата-социалистка за премиера Станишев, за президента Първанов, за ексминистър Румен Петков. Тогава ги отдадох на бунтарска страст и на моминска игривост", писа Мутафчийски.
Мръсни пикантерии по адрес на споменатите лица излизаха и на сайта "Опасните", заради който бе започната и завършена по споменатия начин разработката "Галерия".  
Дончева е ухажвала журналиста, наричала го е "Оги Фроги", после се установи, че 80 пъти е говорила с него по телефона. Но странно, веднага след побоя над Стефанов тя обиколи медиите, за да защитава Алексей Петров, и то така, както не е защитавала дори Ванко 1. Вижте интервюто й при Цветанка Ризова от 27 септември 2008 г., 5 дни след побоя над Стефанов. Щом през юли 2009 г. властта се смени, Дончева направи нов тур из медиите, сочейки с пръст Цветлин Йовчев и Иван Драшков като автори и ръководители на разработката "Галерия" - те я започнали в отсъствието на Сертов (има си хас - Сертов трябва да е невинен във всички случаи), "а по времето, когато се вихреше аферата, Драшков беше гост на собственика на "Опасните", Младен Мутафчийски в хотела му "Хелена рисорт" в Слънчев бряг", избълва Дончева по БНР на 9 август м.г., набеждавайки Мутафчийски като собственик на опасния сайт. 
Много знае тази жена, бе! Говори от позицията на човек, който е управлявал ДАНС по онова време. ("Аз създадох, структурирах и измислих ДАНС" е един от най-популярните й тъпизми.)
В "Кома" Огнян Стефанов е описал една фантазна сцена. Самовлюбена депутатка разговаря в едно кафе с обигран мъж, който току-що е получил 500 хиляди евро за оная история с пребития журналист.
- Искам да се измъкна от тази отвратителна ситуация. Какво е условието? - пита депутатката. 
- Подкрепа за нашите действия в парламентарната комисия. Не е непосилно за теб - отговаря той. - Иначе ще трябва да ходиш на свиждане на своя доскорошен приятел. Ставаш послушно момиче, а записите на разговорите ти с "лошите момчета" отиват в Марианската падина.
Нейното "Съгласна съм" затваря още една страница от разработката "Кинкалерия".
Та чета и си мисля дали движението "Ванко 21" не е опит да се затворят останалите страници. Който посегне на лидерката му, ще бъде обвинен, че посяга на "опозицията на ГЕРБ", за каквато се представя самата тя.

в.Атака



Тагове:   печат,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: panaiotov
Категория: Новини
Прочетен: 1029925
Постинги: 1849
Коментари: 1054
Гласове: 1044
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930